„Magie pentru micii eroi” poartă numele o inițiativă a unor copii de grădiniță, coordonați de educatoarea lor.
E soție de medic pediatru și spune că vrea ca secția de Pediatrie a Spitalului de la Petroșani să aibă jucării pentru copiii care ajung să fie internați acolo. Așa că va organiza un spectacol caritabil, în 18 iunie, de la ora 17,00, la Teatrul Dramatic I.D Sîrbu.
„Pregătim un eveniment muzical, noi, cei de la Grupa Mickey Mouse, în parteneriat cu Școala Gimnazială I.G Duca, clasele primare și gimnaziale. E un spectacol, în urma căruia, cu donațiile strânse, să modernizăm sala de joacă a secției de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Petroșani. Ea există, are jucării, dar nu sunt suficiente, pentru copiii care ajung acolo”, ne-a spus Geanina Marin Diu, educatoare la Grădinița PP3 din Petroșani.
Cei mici, care ajung să fie internați la Pediatrie, au nevoie de ajutor.
Sunt mereu acolo copii, iar educatoarea Geanina Marin Diu spune că soțul ei, șeful secției Pediatrie, numai la ultima gardă, a internat 7 copii.
Au nevoie să nu se simtă ca la spital, deși sunt bolnavi și poate fac tratamente dureroase. Așa că acolo, cu banii strânși la spectacolul pentru care cei mici se pregătesc intens, vor pune tarchet pe jos, vor cumpăra jocuri și jucării și vor face din sala de joacă un loc mult mai prietenos pentru micuții bolnavi.

Diana Mitrache