U nchiul și nepotul, ambii din localitatea Petrila, au chefuit împreună cu mult alcool. Nepotul urmărea ca unchiul său să cadă lat de beat, pentru a-i lua banii. Omul a ținut la băutură, astfel că tâlharul și-a schimbat planul.

Tâlhăria a avut loc în prima noapte a acestui an, iar victima a fost găzduită de un amic după ce se întorsese din Capitală, unde muncea în construcții. Reușise să economisească o sumă frumușică de bani iar nepotul său aflase acest lucru. ”În data de 01.01.2022, în jurul orelor 03:00, cunoscând faptul că persoana vătămată are o sumă mare de bani în lei și euro asupra sa, inculpatul l-a chemat pe acesta în casa scării blocului sub pretextul achitării cursei pentru un taxi. Profitând de faptul că acesta se afla în stare de ebrietate, l-a trântit pe jos și i-a sustras din buzunarul pantalonilor suma de 1500 euro și 2000 de lei, persoanei vătămate fiindu-i provocate leziuni traumatice (…) ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri
medicale”, au arătat anchetatorii. Tâlharul a reușit să-i fure din buzunarul pantalonilor suma de 1500 euro și 2000 de lei, bani pe care i-a jucat imediat la „păcănele”. Se și lăudase înainte cu câteva zile unui prieten că-l va jefuit pe unchiului. Tânărul de 20 de ani a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată iar Judecătoria Petroșani l-a condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare, pentru că mai avusese o condamnare cu suspendare. Instanța l-a obligat pe individ să plătească și 11400 de lei, banii pe care-i furase de la unchiul său.