U niversitatea din Petroșani se pregătește pentru admitere. Astfel sunt puse la dispoziția viitorilor studenți 22 de specializări la studiile de licență, 22 la studiile de masterat și patru specializări la doctorat. Admiterea se va realiza preponderent online, dar secretariatele facultăților din cadrul Universității din Petroșani sunt pregătite pentru a oferi informații pentru doritori.
Platforma de înscriere online este funcțională de câțiva ani la Petroșani și a facilitat admiterea a mii de studenți. ”Etapa de admitere este o preocupare permanentă pentru noi cei de la Universitatea din Petroșani, de a organiza în cele mai bune condiții admiterea la studiile de licență, masterat și doctorat. De doi ani noi organizăm această admitere pe cât posibil online pentru ca mulți doritori să se poată înscrie din cât mai multe locuri din țară și de ce nu și din străinătate. Pentru doritori există și metoda de a se putea adresa secretariatelor de la Universitatea din Petroșani. Suntem pregătiți și cu centrele pe care déjà le avem dotate la fiecare facultate unde cei care doresc să vină să depună dosarele fizic, o pot face. Și cei care se înscriu online vor putea primi clarificări dacă vor exista problem”, a declarat prof. univ. dr. ing. RAdu Sorin Mihai. Paleta educațională este una variată, astfel fiecare absolvent de liceu are posibilitatea de a opta pentru specializările de la Universitatea din Petroșani.
”Universitatea din Petroșani pune la dispoziție 22 de specializări pentru viitorii studenți la licență, 22 de domenii la masterat și patru domenii de doctorat. În Republica Moldova nu am putut să mergem nici anul trecut pentru a promova instituția noastră, am trimis prin studenții noștri reprezentanți la diferite licee oferta noastră educațională. Anul trecut aceștia au avut un sistem de bacalaureat care le-a echivalat studiile fără diploma de bacalaureat, și se ia în calcul această variant și în acest an. Avem și la ora actuală studenți care fac anul pregătitor de limba română și aici intră statele unde există români, pentru că românii de pretutindeni nu sunt doar în Republica Moldova. Pentru cei care știu limba română sau au studiat limba română intră direct în anul întâi de licență, ceilalți vor trebui să facă un an pregătitor acreditat la noi”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
În ulțimii ani au existat persoane și din alte țări care au dorit să urmeze cursurile de licență la Universitatea din Petroșani. Pentru a putea începe anul întâi aceștia sunt obligați să cunoască limba română.

Monika BACIU