Au început întrecerile pe zãpadã si în ambele statiuni din Valea Jiului, Straja si Parâng turistii au fost asteptati sã ia parte la douã evenimente în weekend-ul care a trecut. În Parâng, duminicã a fost Ziua Mondialã a Zãpezii, iar în Straja, carnaval.
Evenimentul din Parâng, organizat de Scoala de Schi Parâng si sustinut de Primãria Municipiului Petrosani, si-a propus sã aducã în statiune sute de copii, serbarea fiind o premierã pentru zona turisticã de la noi, doar pe viitor se doreste transformarea ei într-o traditie.
Astfel, de ”Ziua Mondialã a Zãpezii”, copiii cu vârste între 4 si 14 ani au putut beneficia de lectii gratuite de schi, snowboard ori au putut sã încerce o sanie de concurs pe o pârtie oficialã.
Potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, municipalitatea a oferit acces gratuit copiilor, cu vârsta de pânã la 14 ani, la instalatiile de transport pe cablu. În plus, administratia localã a pregãtit pârtiile astfel ca turistii care au urcat la schi sã le gãseascã în conditii perfecte. Si la Straja a fost amenajatã pârtia de sub telegondolã, iar în  week-end acolo a fost carnaval. Startul s-a dat tot duminicã, în 21 ianuarie, când, la Straja, a avut loc Carnavalul Zãpezii, iar toti cei costumati au  avut reducere de 30% la transportul pe cablu.
La sfârsitul acestei sãptãmâni câteva mii de turisti au petrecut în statiunea montanã Straja, bucurându-se de pârtiile excelente, dar si de surprizele oferite de cabanieri.
Diana Mitrache