Vârstnicii se întrec la schi în Straja, într-o competitie la fel de veche precum statiunea. La editia cu numãrul 47 sunt asteptati zeci de pasionati ai schiului.
Pârtiile din Statiunea Straja sunt încã în stare bunã iar întrecerea celor mai experimentati schiori se anuntã a fi aprigã. Concursul are loc pe Pârtia Lupului, însã seniorii se întâlnesc de vineri în statiune, atât pentru antrenamente cât mai ales pentru a se vedea dupã un an lung de pauzã. Întrecerea veteranilor este o atractie pentru toti turistii, pentru cã au parte de distractie si pot ”fura” si din experienta celor care au cutreierat muntii pe schiuri de zeci de ani. Un moment asteptat este întrecerea pe doagele de butoi, probã de amuzament pentru spectatorii de pe margine, care le contabilizeazã vârstnicilor toate cãzãturile si mai apoi fac un clasament cu cea mai frumoasã. Detinãtorul ei este premiat pentru curaj chiar dacã cei mai multi veterani s-ar lipsi de acest premiu.
Cupa Veteranilor la Schi adunã laolaltã vârstnici din toate colturile tãrii cum ar fi Bucuresti, Arad, Deva, iar cel mai tânãr concurent e musai sã aibã doar 60 de ani. La finalul concursului participantilor le sunt oferite diplome si premii. Seniorii vin la concurs si pentru a depãna amintiri, dar si pentru petrecerile dinainte si de dupã întrecere. Competitia duce spre final un sezon foarte bun pentru Straja, iar cabanierii îsi pregãtesc ofertele pentru sãrbãtorile pascale.
Maximilian Gânju