Consiliul Județean Hunedoara este, timp de o lună, gazda unui eveniment în premieră, o expoziție de pictură cu tema „Credință, ie și natură în artă”.

În preajma Zilei Internaționale a Iei, sărbătorită în data de 24 iunie, holul principal al instituției s-a transformat într-o veritabilă galerie de artă. În această după-amiază, a avut loc vernisajul expoziției care reunește lucrări realizate de membrii Clubului de arte plastice „Curcubeu”, club care își desfășoară activitatea în cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.
Expozanții și invitații la vernisaj au fost întâmpinați în sala de ședințe a instituției de administratorul public Costel Avram.
“Este păcat ca o clădire atât de frumoasă precum Consiliul Județean Hunedoara să nu fie pusă în valoare inclusiv prin expoziții care să se asorteze cu specificul ei. De aceea, elegantul hol al consiliului a devenit
pentru perioada 21 iunie – 21 iulie 2023 galerie de artă. Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva a organizat aici, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în ziua de 21 iunie 2023, vernisajul expoziției de pictură cu tema „Credință, ie și natură în artă”.
Mi-a plăcut ideea de a avea o expoziție în sediul instituției unde lucrez, mai ales că am fost prezent la prima reuniune a Clubului de arte plastice „Curcubeu”, având-o ca îndrumătoare pe artista plastică Simona Löcsei, totodată și bibliotecară. Pe acorduri de muzică clasică, cu cvartetul Cuore.
Este o activitate exemplară și binevenită din foarte multe puncte de vedere – cultivă
frumosul și oferă o evadare din cotidian, o preocupare serioasă pentru tineri sau tineri în suflet, pentru că plaja de vârstă a expozanților este de la 16 ani până când se poate…
În județul Hunedoara, din ce în ce mai mult, totul este cultură!
Felicitări celor de la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, managerului Sebastian Bara, care aduc mereu frumosul în viața noastră!”, spune Costel Avram, administrator județul Hunedoara
Lucrările ce au fost vernisate, în prezența unui numeros public, aduc laolaltă o tematică generoasă: credința sinceră, tradiția românească și dragostea pentru natura în veșnică schimbare și-au găsit un loc ideal pentru a bucura privirile celor care iubesc frumosul și doresc să petreacă clipe reconfortante în universul mereu tânăr al artei. Iubitorii de artă pot admira pe simeze lucrări originale, de o mare sensibilitate, de la peisaj la portret, de la alegorii la pictură abstractă, non figurativă.
“Iubitorii de artă sunt invitați să admire diverse lucrări realizate de membrii Clubului de arte plastice „Curcubeu”, club care își desfășoară activitatea în cadrul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.
Am acceptat imediat această propunere, de a primi arta în sediul Consiliului Județean Hunedoara, cu atât mai mult cu cât tematica abordată este specifică patrimoniului județului nostru. Îi felicit pe toți cei care urmează acest curs al cărui scop este cultivarea talentului pentru pictură al celor care simt o chemare spre artă”, spune Laurențiu Nistor președintele CJ Hunedoara
Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 21 iulie 2023.