M inistrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat ce se întâmplă la Complexul Energetic Hunedoara. Demnitarul a subliniat de ce se elimină cărbunele.

”România și-a asumat acest proces de eliminiare a cărbunelui din mixul energetic, fiind într-adevăr o sursă de poluare și o sursă scumpă datorită acelor certificate, pentru că altfel este ieftin să produci (energie-n.r.) pe cărbune și avem multe rezerve de cărbune și de lignit și de huilă. În Valea Jiului vorbim în prezent de 2.000 de mineri de la 55.000 în 1990. Complexul Energetic Hunedoara este în pragul falimentului și căutăm o soluție care va fi pe termen foarte scurt și împreună cu Complexul Energetic Valea Jiului să putem să păstrăm aceste exploatări și să punem în sigurnață minele până în 2032”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Energiei, la DC NEWS.
Astfel, acesta a argumentat că deși această resursă nu mai este una de viitor, în ciuda faptului că dispunem din pline de ea, țara nu este încă deplin dispusă să renunțe la exploatarea cărbunelui, ba mai mult este nevoie de investiții în acest sector.
Monika BACIU