Evenimentul anului in Valea Jiului. La initiativa lui Costel Avram, prin asociatia sa Rosa Multiflora, in perioada 18-20 aprilie, Valea Jiului va fi onorata sa-i aiba ca oaspeti pe membrii Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Scriitorii, in frunte cu presedintele USR Nicolae Manolescu se vor intalni cu iubitorii de literatura din Valea Jiului, joi, 19 aprilie, de la orele 17.00, la Clubul Copiilor si Elevilor Petrila, in cadrul seminarului “ Valea, Chipul Angelic”.

Proiectul lui Costel Avram se numeste „Valea Jiului, Altfel”, iar scopul este de a demonstra ca Valea Jiului inseamna si alceva nu numai mineriade, saracie si mizerie.

“Daca toti oamenii politici aduc in aceasta perioada manelisti, solisti de muzica populara ori usoara, eu am considerat ca trebuie sa facem si altceva pentru Valea Jiului.

De aceea am invitat conducerea Uniunii Scriitorilor in Valea Jiului, iar domniile lor au acceptat. Dupa parerea mea este un lucru inedit si extraordinar ca cei care conduc destinele culturii romane sa vina in Valea Jiului. Acesti oameni pot scoate in relief  o Vale a Jiului, alta decat cea a mineriadelor, o zona unde se poate face si altceva”, spune Costel Avram.

Alaturi de presedintele USR, Nicolae Manolescu, vor mai fi prezenti Gabriel Chifu, vicepresedintele USR, Irina Horea, vicepresedinte externe USR, Nicolae Prelipceanu, redactor sef revista Viata Romaneasca, Horia Garbea, presedintele Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, si multi altii.

Marius MITRACHE