În inima munților Orăștiei se regăsesc sate pitorești, cunoscute ca fiind unele dintre cele mai arhaice din țară. Enjoy Hunedoara, platforma dezvoltată de DGAMPT Hunedoara ne prezintă imagini cu locurile de o frumusețe sublimă din munții Orăștiei.

”În Munții Orăștiei,
înconjurate de păduri, drumuri și vestigii dacice, se află câteva dintre cele mai arhaice sate din țara noastră.
Platoul Luncanilor – o regiune distinctă în Munții Orăștiei, se întinde pe mai mult de 10.000 de hectare, iar aici găsim în mare parte pășuni, păduri și fânețe. Târsa este unul dintre minunatele cătune risipite pe culmile munților”, arată Enjoy Hunedoara.
Satele montane sunt combinația perfectă de rural și peisaje de munte și sunt locurile ideale pentru iubitorii de natură și liniște.
Cei care vor să fugă de aglomerația urbană și ajung la Târsa pot admira frumusețea mistică a cetăților dacice. Aici sunt case și stâne risipite pe versanții împăduriți ai munților Orăștiei.
Coamele dealurilor adăpostesc câte o casă, două, pădurile bogate folosesc drept vestmânt, iar pe drum nori pufoşi stau martori ai peisajului arhaic. Aici timpul sta în loc, iar sătenii urmează ritualuri străvechi.
Monika BACIU