Sute de credinciosi participã la hramul uneia dintre cele mai vechi bisericute hunedorene. Lãcasul are hramul sfintilor Mihail si Gavril, iar de sãrbãtoarea celor doi sfinti îsi deschide portile pentru credinciosi.
Mai mult decât oricând, în acest an oamenii s-au întors în biserici, sperând ca rugãciunile sã le fie ascultate încât sã treacã mai usor peste necazurile pricinuite de vremurile tulburi. De Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril la bisericuta de lemn din Lunca Jiului – Petrosani, un  loc încãrcat de  spiritualitate, zeci de credinciosi merg sã se roage pentru  sãnãtate si ajutor.
În lãcasul de cult declarat monument istoric, în care au loc slujbe doar de Pasti si de praznicul celor doi sfinti ce dau si hramul bisericii, oamenii aprind o lumânare convinsi cã rugile lor vor fi ascultate si-si vor gãsi alinare.
Totodatã în ziua de cinstire a sfintei biserici are loc si o pomanã datã de preoti, iar de când au fost mutati mai toti sãracii din Petrosani în blocul social din apropiere, curtea lãcasului este neîncãpãtoare când se fac pomeni.
Biserica din Lunca Jiului dateazã din 1753, dar nimeni nu stie cu exactitate când a fost construitã. Realizatã la început din lemn de frasin, bisericuta, pentru cã devenise neîncãpãtoare, a fost lãrgitã cu lemn de brad. Pe prispa din fatã încã se mai gãseste o lespede de piatrã pe care stã scris anul 1435, iar clopotul are o vechime de peste 1000 de ani luând în considerare anul care este trecut pe el, adicã 790. Lãcasul are toate icoanele din interior pictate pe lemn încã de la începuturi si pãstreazã altarul construit dintr-o piatrã de moarã.
Maximilian Gânju