Sanctiunile au fost acordate unor agenti economici pentru comercializarea unor produse alimentare necorespunzãtoare microbiologic. Pe parcursul lunii aprilie, au fost desfãsurate 8.771 de controale în unitãtile din industria agroalimentarã din tarã. Controalele au  vizat aspecte privind calitatea spatiilor  de depozitare a  produselor alimentare, manipularea, prelucrarea si depozitarea acestora, controlul dãunãtorilor, documentele prevãzute de legislatie si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igienã si de functionare a unitãtilor. La nivelul judetului Hunedoara au fost amendati mai multi comercianti pentru cã au pus în vânzare produse alimentare necorespunzãtoare microbiologic. Valoarea sanctiunilor date de inspectorii hunedoreni se ridicã la suma de 30 de mii de lei, aratã ANSVSA.
De asemenea, în cadrul controalelor în unitãtile din industria agroalimentarã s-au prelevat probe  conform procedurilor si Programului de supraveghere si  control, urmãrindu-se prezenta si încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igienã, probe transmise spre analizã laboratoarelor arondate.
Maximilian Gânju