Salvatorul minier care a deblocat robinetul la apã / Cornel Gusat: “Cum voi putea eu, când voi iesi din minã sã mã spãl, îmi voi lua totul sub brat si voi merge la Jiu?”

“Sunt doar un prãpãdit de salvator minier, abia iesit duminica dintr-o actiune de 14 zile pe care a trebuit sã o întreprindem într-unul din abatajele Minei Vulcan. Puteti sã-mi spuneti cu ce suntem noi vinovati cã prea potentii nostri sefi nu au plãtit serviciile ApaServ? Cum voi putea eu, în momentul când voi iesi din minã sã mã spãl, îmi voi lua totul sub brat si voi merge la Jiu…? Cu toatã stimã! Cornel Gusat SALVATOR MINIER!”.

Asa a început mesajul trimis de salvatorul minier; Cornel Gusat, lui Costel Avram. Un simplu mesaj venit din partea unui angajat al CEH care suferã de pe urma managementului defectuos al companiei a înduplecat conducerea societãtii de apã din Valea Jiului.

“Bunã seara. Eu îmi cer scuze pentru disconfortul creat… Cuvintele dumneavoastrã m-au marcat foarte tare si promit cã voi lua o mãsurã în timpul cel mai scurt…În ceea ce priveste Salvamin”, i-a spus Costel Avram, directorul ApaServ Valea Jiului, salvatorului miner. Angajatii Complexului Energetic Hunedoara nu cer milã nimãnui, cer doar sã fie tratati în mod corect. “Sincer… eu în nume personal, vã Multumesc! Nu vreau sã inspir milã… dar sunt foarte (revoltat) împotriva acestor neoameni…”,  a mai spus Cornel Gusat. Cornel Gusat este salvatorul miner care a reusit sã îl înduplece pe Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului, sã reia furnizarea apei potabile la sediul Prestserv. Un mesaj trimis de salvatorul miner directorului ApaServ a deschis robinetul la apã potabilã.

“I-am trimis un simplu mesaj. Pentru cineva care nu se achitã de niste obligatii trebuie sã sufere muncitorii care îsi fac datoria indiferent de situatie. Nu este normal asa ceva”, a declarat Cornel Gusat pentru CRONICA VÃII JIULUI. Salvatorul miner a scris si un mesaj pe pagina sa de socializare prin care blama modul de administrare al Complexului Energetic Hunedoara si cum din cauza managementului defectuos s-a ajuns ca muncitorii de rând sã sufere.

“Starea de (a)normalitate! Multumim din inima partidului! An de gratie 2016, stãm cu curul pe un munte de cãrbune, dar se pare cã CEH, copilul pe jumãtate mort din fasã nu va mai apuca sã-l administreze. Asa ajungem sã facem economie la curent electric, agent termic si în ultimul rând ajungem sã ni se taie apa… Si toate astea din vina cui? Sã fie vina noastrã a pãlmasilor? Posibil, pentru cã nu am ridicat capul din pãmânt atunci când a trebuit… Si uite asa, am ajuns sã fim condusi de impotenti în gândire, dar potenti în a-si umfla conturile cu salarii grase …Potenti pusi în functii de aparatul politic aflat la putere la momentul respectiv… Aparat care a avut grijã sã punã în locuri potrivite, oameni potriviti pentru a putea fi condusi ca niste marionete, în beneficiul aparatului politic aflat la guvernare în momentul în care a prins ciolanul .. Momentan doar o mânã de amãrâti de salvatori minieri, care fac parte din efectivul Statiei de Salvare Minierã, au rãmas fãrã apã, în urma actiunii de azi 16-XI-2016, a Societãtii ApaServ, de a opri apa, în asteptarea plãtii facturilor restante, neplãtite de CEH”, scria Cornel Gusat, pe pagina sa de socializare.

Conducerea SC Apa Serv Valea Jiului SA Petrosani a luat decizia de a rebransa, sucursala Prestserv (fostul Salvamin)  din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, la reteaua de alimentare cu apã. Mãsura vine ca urmare a unui mesaj transmis de un salvator miner directorului general al operatorului de apã din Valea Jiului.

1-1

”Am apreciat sinceritatea acestui salvator miner si modul de abordare a problemei generate de neplata facturilor la apã de cãtre conducerea Complexului Energetic Hunedoara si, asa cum am precizat si ieri, înainte de a la mãsura debransãrii la unele sedii ale CEH, nu-mi doresc sub nici o formã ca minerii, muncitorii care-si fac datoria în subteran si, cu atât mai putin, salvatorii mineri sã fie afectati de acestã mãsurã”, a declarat Costel Avram, directorul general al ASVJ.

În acest sens, ApaServ a rebransat în cursul zilei de joi, 17 noiembrie 2016 sediul Prestserv la reteaua de alimentare cu apã. Mãsura restrictionãrii alimentãrii cu apã potabilã este si va rãmâne categoricã în ceea ce priveste sediul principal al CEH si Hotelul Onix, pânã când conducerea Complexului Energetic Hunedoara va lua mãsurile corecte si necesare privind plata facturilor restante acumulate pentru consumul de apã. Conducerea Apa Serv Valea Jiului dã asigurãri cã mãsura luatã nu are nici un fel de conotatie politicã, asa cum se sugereazã într-un comunicat de presã al CEH, ci tine exclusiv de regulile economice si contractuale asumate de pãrti, dar si de nevoia pãstrãrii locurilor de muncã ale celor 509 de salariati ai societãtii noastre, care trãiesc si muncesc, la rândul lor, în Valea Jiului.

Monika BACIU

8 comentarii la „Salvatorul minier care a deblocat robinetul la apã / Cornel Gusat: “Cum voi putea eu, când voi iesi din minã sã mã spãl, îmi voi lua totul sub brat si voi merge la Jiu?”

 • 17 noiembrie 2016 la 19:32
  Permalink

  Cornele, e foarte simplu raspunsul la intrebarea ta : sefii nu au platiti apa si asigurarile sociale in numele tau, ca sa-ti poata plati drumul cu autocarul pana la mina, masa calda sau tichetele, sporul de zi, de noapte, de sambete, de sf varvara, de paste, de craciun,de muraturi, de miel, de vacanta, de ziua copilului, de ziua nevestei, de vechime, de fidelitate si alte sporuri pe care nu le mai spun, plus vreo trei sute de milioane daca vrei sa pleci cu ordonanta. De asta esti vinovat tu, pentru ca ai capusat mina, tu si cu ortacii tai si cu sefii tai. De aceea te rog eu frumos, sa te duci la tine la tara si sa iei sporuri pe pamantul tau cate poftesti!

 • 17 noiembrie 2016 la 20:28
  Permalink

  La Apa Serv sau facut multe investiti nerambursabile iar apa vine prin cadere dar pretul la apa nu se ieftineste . Este usor sa conduci o firma fara concurenta pe piata de distribuiri si sa tot scumpesti apa iar sefi iau salari foarte mari .

 • 17 noiembrie 2016 la 21:18
  Permalink

  cornele ai puso .te da ghita afara ,pt umilinta creata,, ,Asa e bani de platit apa nu au? ,dar au creat 2 posturi de director gen aj,au angajat un consilier pe probleme de impachetat vant si platesc delegati sindicali ,toti aceste produc si aduc profit la CEH , au si pe specialistul in minerit MELTICA ,si pe pletosul de CHIUZAN . NOROC BUN MINERIT!

 • 17 noiembrie 2016 la 23:06
  Permalink

  Esti un nemernic de sef oficiat…

 • 18 noiembrie 2016 la 08:43
  Permalink

  Mare pacat ca mineritul a ajuns pe ,, maini bune,, condus de niste incompeten?i si incompetente. Si- au marit salariile dup? bunul plac. Nu credeau vreodata ca vor castiga atâ?ia bani în cazul in care totul in jurul lor se ruineaza. Rusine, poate va reveniti naiba pe ultima sut?….voi specialisti si specialiste a mineritului….La o firma falimentare cam asa arata declara?iile de avere….intradevar avere

 • 18 noiembrie 2016 la 08:57
  Permalink

  Acasa daca nu platesti factura ai apa salvator minier? Nu! Asa ca trage-ti de maneca conducerea sa achite facturile….

 • 18 noiembrie 2016 la 11:16
  Permalink

  la cati bani luati va permiteti sa faceti baie in apa plata

Comentariile sunt închise.