A fost ediția cu numărul 14 a Concursului Național de Salvare Minieră și de Suprafață. Echipele cele mai bune au fost desemnate în urma unui concurs în care le-au fost testate aptitudinile, cunoștințele și modul de operare în situații-limită. Cei mai buni sunt la mina Livezeni, pentru mineri și, la suprafață, în top, conduc cei de la Ploiești.

Echipele de salvatori au avut fiecare câte un scenariu, gândit după evenimente din realitate. Li s-au testat cunoștințele teoretice, modul în care au acționat la primul impuls, cum au acordat ajutor victimelor și cât de repede s-au mișcat. Toate au contat, așa că, la final s-a făcut clasamentul celor 11 echipe. Prima secțiune, cea minieră, a fost câștigată de echipa minei Livezeni. Apoi s-au clasat, în ordine, echipele de la mina Lonea, Vulcan, Salina Praid, Salina Ocna Deja, mina Lupeni și per locul 7 sunt cei din Salina Târgu Ocna.
La secțiunea de suprafață a concursului, s-au întrecut alte 4 echipe, iar pe primul loc s-a clasat echipa Falck Fire Services Ploiești. Au urmat în top echipa celor de la Electrocentrale Ișalnița, Metrorex București și ultimii clasați la această categorie au fost cei de la Electrocentrale Turceni.
Diana Mitrache