Salvatorii mineri de la PrestServ ar putea fi preluati de ISU. Este o variantã de lucru analizatã la nivel guvernamental. Dacã se va reusit aceastã mutare, s-ar garanta mentinerea echipei de salvatori mineri din Valea Jiului.
“Este vorba de trecerea salvatorilor de la PrestServ la ISU. E un subietc care se dezbate de ceva ani, dar în contextul în care este un succes a subiectului Salvital-ISU (preluarea paramedicilor SMURD de cãtre ISU-n.r.), am încredere cã vom avea tot sprijinul ca sã facem din echipa de salvatori mineri, o echipã atasatã, integratã Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, care sã asigure supravietuirea acestui  colectiv de elitã. În Valea Jiului, acolo unde nimeni din România nu intrã, salvatorii minieri îsi gãsesc curaj si rezolvã problema. Sunt foarte multe cazurile în care ei au intervenit. Aceastã echipã a salvatorilor mineri nu trebuie sã  disparã”,  a declarat Mihael Melczer, consilier personal al ministruluI Energiei, Anton Anton.
În momentul de fatã, la nivelul PrestServ mai sunt 12 salvatori mineri, doi dintre acestia întrunind conditiile de pensionare. Despre salvatorii minieri s-a mai discutat si pe vremea când Mihael Melczer era director general al Complexului Energetic Hunedoara. La acel moment, acesta a propus ca PrestServ sã se transforme în Statie de Salvare de interes national care, date fiind diversitatea interventiilor efectuate în decursul vremii si  specificul activitãtii, prin caracterul sãu unic, justificã utilitatea unei asemenea structuri. Numai cã aceastã propunere nu s-a mai concretizat odatã cu schimbãrile survenite la nivel guvernamental.
Cosmin BACIU