Salonul de Iarnã al artistilor fotografi hunedoreni

 

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, gãzduieste miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, vernisajul celei de-a treia editii a Salonului de Iarnã al artistilor fotografi hunedoreni, intitulat Obiectiv / Subiectiv.
Evenimentul va avea loc în spatiile special destinate artelor plastice si vizuale din Palatul Magna Curia si  prezintã publicului 23 de lucrãri, de la tot atâtia artisti fotografi, printuri de mari dimensiuni (100 x70 cm). Salonul este organizat de cãtre Asociatia Artistilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), în colaborare cu Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, fiind o actiune derulatã sub patronajul Asociatiei Artistilor Fotografi din România (AAFR). Evenimentul reprezintã  efortul profesionist pe care îl depun membri asociatiei  pentru a sustine fotografia hunedoreanã la cel mai înalt nivel artistic. Expun: Ovidiu Ratiu, Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Francisc Németh, Marius Isfan, Mihai Panaitescu, Cristian Rus, Cãlin Corpaciu, Cristian Resiga, Edvina Kasler, Gabriel Pãdurean, Nicolae Oprea, Radu Muntean, Vasile Sârb, Horea Preja, Ioan Todor, Iulian Solda, Daniel I. Iancu, Adrian Sopincean, Gabriel Hordea, Alexandru Cozma.
„Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva s-a preocupat de-a lungul timpului sã promoveze artele contemporane. În aceastã categorie intrã si fotografia. Ne bucurãm sã colaborãm cu AAFH si sã îi sprijinim, la fel cum sprijinim si alte asociatii care contribuie la întelegerea si distribuirea artei, culturii si stiintei”, spune Liliana Tolas, manager MCDR. Salonul de iarnã este ultimul eveniment din acest an organizat de AAFH. Cu aceastã ocazie va fi înmânat titlul „Fotograful anului”, distinctie pe care AAFH o oferã fotografului ce a contribuit în mod exceptional la  promovarea artei fotografice hunedorene.
„Expozitia Obiectiv / Subiectiv este o chemare la cãutare si meditatie, este o invitatie care nu rãspunde la întrebãri ci, mai degrabã, pune întrebãri. Acum, în  preajma sãrbãtorilor de iarnã, oferim acest cadou al pasiunii noastre pentru frumos si artã, elemente ce se amestecã ca o stare „developatã” în minune si magie pe acordurile muzicale ale colegilor de la Cvartetul „Cuore”, publicului hunedorean”, completeazã Grigore Roibu, presedinte AAFH. Cu aceastã ocazie va fi lansat un catalog de 36 de pagini, editat în memoria colegului nostru Ovidiu Ratiu, care prezintã autorii lucrãrilor din expozitie, precum si munca din cadrul asociatiei. În deschidere, Cvartetul ,,Cuore”, format din Iudith Mãrãsescu (vioarã), Rodica Bucur (vioarã), Adrian Lazãr (violã), Camelia Iakab (violoncel), profesori ai Liceului de Arte „Sigismund Todutã” Deva, va oferi un moment muzical cuprinzând piese din creatia compozitorilor Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Edvard Grieg, Scott Joplin.  „AAFH este o asociatie „tânãrã” care a reusit sã se racordeze la valorile artei fotografice fiind, la ora  actualã, singura asociatie  profesionalã din judetul Hunedoara care sustine fotografia artisticã. Prin munca fotografilor hunedoreni, rãsplãtitã cu tot mai multe premii si distinctii internationale, orasul de la poalele cetãtii a început sã devinã  vizibil pe harta fotografiei românesti si internationale”, spune Eugen Negrea, presedinte AAFR.

Advertisements