Să vă fie rușine!

A m respectat, în cei peste 35 de ani de presă orice înseamnă litera legii. Dar atunci când apar în față niște oportuniști, treaba nu-i în regulă.

Întreaga delegație a Jiului, începând de la șofer și team manager, până la cameraman și jucători, a fost supusă unui tratament sfidător de tot ceea-ce înseamnă purtător de buletin de Deva, acolo, la stadionul de sub cetate. Despre cotonogelile din teren, citiți alăturat.
Da, știm, există o lege tâmpită a minților luminate de la F.R.F., cum că-ți trebuie o târlă de acte și aprobări pentru a transmite online un meci dintr-o ligă prăpădită românească. Dar de aici și până la zelul arătat de niște domni (!?) – indivizi în a obstrucționa popularizarea unui astfel de joc, de altfel, într-un total anonimat, cale lungă…
Cum vii tu, Cristian Gâț, cu calitate incompatibilă, de observator și membru al echipei gazdă, să ”joci” la intimidare luându-ne pe sus încă de la intrare?! Că ăla n-are voie, că ăla nu stă acolo, că aia nu, aia nu? Da ce frate, parcă ne știm de azi, de ieri?! Chiar eram niște anonimi?
Eu înțeleg (ei na!) că Amarildo Szekely, nici el prea neutru ca presă, fiind în solda Devei, sau mereu nestăvilitul delegat Joszef Magyari au băgat bățul prin gard, la observator, împiedicând orice modalitate de a filma – deși observatorii F.R.F se mai înmuiaseră… -, dar chiar așa cu vehementul Cristian Gâț să ne tratați? Când ești la A.J.F. Hunedoara, în calitate de vicepreședinte, ne mulțumești că sprijinim fotbalul mic pe banii noștri, acu? Erai pe lângă federali. Ca ce, observator sau conducător?! Iar celălalt ”magnat” al C.S.M-ului devean, Magyari, numai că n-a dat drumul la câini, punând în blockstart niște stewarzi. Dacă erați așa vigilenți, trebuia să luați toți ”telefoniștii” care oricum filmau dincolo de garduri, în condiții de amatori. Păi nu-i ăsta un deserviciu de imagine? Măcar să ne fi spus să urcăm pe cetate, filmam de acolo! Nu, voi n-ați vrut să fie văzută maniera în care ați pregătit măcelul din teren.
Ne-ați obligat cu tot felul de prostii, ștampile – citiți O.G. 17/2015, alin. 1 actualizat Legea nr. 169/2019, care nu mai obligă pe niciun fel de document necesitatea ștampilei – , ne-ați obstrucționat cu tot felul de chichițe de maidan, oare de ce? Așa vă pregătiți drumul spre titlul de ”campioni regulați”? Că e greu de crezut că veți ajunge în ”B”.
În orice caz, ați comis-o. Gâț, Magyari, Amarildo, vă credeam mai prietenoși. Sunteți niște oportuniști, care țineți de felia voastră, acolo sub umbrela C.S.M-ului, la poalele falnicei cetăți.
Sper să luați cele scrise de mine în spiritul judecății corecte. Eu nu port ranchiună, dar repet, după 35 de ani de presă, cred că am făcut o analiză corectă. În rest, cum considerați domniile voastre, putem să nici nu ne mai salutăm. E decizia voastră.
Mai recitiți odată titlul și cam atât. Să fiți sănătoși!

Fotbal, Liga a III-a, Seria a 7-a
CSM Deva – Jiul Petroșani 3-1
La limita între japcă și hoție!

D in capul locului o spun, Jiul nu putea să câștige meciul de la Deva. Mai ales după o a doua repriză slabă, cu jucători parcă prea mulțumiți de 1-1 la pauză.
Dar ce elan să mai ai când, după pauză mai ales, ești luat cu fulgi cu tot de gazde, sub privirile îngăduitoare ale unui arbitru piteștean Marius Naidin, care i-a mai ”ars” pe Jiul în acel ACSO Filiași – Jiul 1-0, în etapa a 3-a. Naidin a tolerat intrările dure ale gazdelor, soldate cu accidentările grave ale lui R. Covaci, Ferhaoui, Dioum și Caralicea, în schimb a dat 5 cartonașe
galbene lui R. Sandu, R. Covaci, Cocină, Jurcuț și team-managerului Marius Tuță, mai mult sau mai puțin justificat.
În prima parte a jocului,
Jiul a ținut piept cu brio liderului, dar după pauză, intrările dure și arbitrajul părtinitor în favoarea gazdelor a diminuat șansele petroșenenilor. E drept, Vișan (min. 58), cap razant și Dănăilă (min. 64) șut în transversal puteau înscrie, ceea-ce ar fi compensat oarecum golul nr. 2, dintr-o suspectă poziție de offside. În rest, antrenorul Ștefan Nanu ”antrena” copiii de mingi să nu dea… mingile, sub privirile uluite ale antrenorului jiulist Flavius Boroncoi, care nu mai înțelegea nimic. Boro, bun venit în lumea reală!

« CSM DEVA – JIUL PETROȘANI 3-1 (1-1) «
CSM Deva (antr. Ștefan Nanu): Al. Bădescu- Iana, Dănăilă (min 82 Sulea), Al. Iordache, Pencea – Stelea (min. 86 Kelemen), P. Creciunesc, Vișan, Doboș – Bloj, Al. Popescu (min., 37 Bedea).
Jiul Petroșani (antr. Flavius Boroncoi): M. Popescu – Jurcuț, R. Covaci (min. 54 Caralicea), Aerts, Ferhaoui (min. 62 Bădărău) – Dioum, (min. 62 Cocină), Keszeg, B. Matei, R. Sandu – D. Pușcă, Fortune.
Arbitru: Marius Naidin – Pitești.
Spectatori 600
Golurile:
1-0: Vișan, din centrarea lui Doboș;
1-1: B. Matei, după ce mingea a revenit din transversală la șutul lui R. Sandu
2-1: Dănăilă, din cornerul executat de Fl. Stelea
3-1: Bedea, de la 8 m.

GENU TUTU