Facultatile din cadrul Universitatii Petrosani au, de la finele saptamanii trecute, noi decani, alesi dintre cei care si-au depus candidaturile in acest sens.

Cea mai stransa lupta a fost la Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, unde in lupta au intrat trei candidati care au obtinut un punctaj foarte apropiat. Astfel, pentru fotoliul de decan au concurat Ion Fotau, care a obtinut un punctaj total de 580 de puncte ( 460 de puncte la interviu si 120 de puncte experienta manageriala), Nicolae Patrascoiu – cu un total de 600 de puncte si Radu Sorin – cu 561 de puncte. La Facultatea de Mine au intrat in cursa Ilie Onica –  460 de puncte si Ioel Veres – 540 de puncte. Pentru functia de decan al Facultatii de stiinte s-au confruntat profesorii Mircea Baron, care a obtinut un total de 620 de puncte, respectiv Claudia Isac, cu un punctaj de 500 de puncte.

In consecinta, comisia de concurs a Universitatii Petrosani i-a declarat „admisi” pe urmatorii noi decani:  Nicolae Patrascoiu – Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, Ioel Veres – facultatea de Mine si Mircea Baron – Facultatea de stiinte.

Potrivit normativelor in vigoare, decanii sunt alesi prin concurs public, organizat de rectorul institutiei si validat de senatul universitar. Candidatii trebuie sa fie cadre didactice universitare care au titlul stiintific de doctor si nu au implinit varsta de pensionare.

Carmen Cosman