I ndividul din Uricani, recidivist, era cercetat sub control judiciar pentru violență în familie, dar n-a respectat condițiile impuse de procurori.

Prin urmare Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a cerut să fie arestat preventiv, pentru că și-a bătut concubina deși nu avea voie să se apropie de ea. Individul, în fața judecătorului de drepturi și libertăți, a declarat că totul a fost o încurcătură, că el stă ușă-n ușă cu victima și a confundat apartamentele. Așa că a intrat și a bătut-o bine. ”Poliția Uricani a fost sesizată prin SNAU 112 de către numita despre faptul că, în timp ce se afla în imobilul situat în Uricani, unde executa măsura arestului la domiciliu – a fost agresată de concubinul său. Astfel, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, unde a identificat-o pe numita, care prezenta semne de violență la nivelul feței, iar aceasta a relatat verbal faptul că numitul a intrat în imobil și a început să o lovească, deși avea obligația să nu ia legătura cu ea. (…) Din declaraţia inculpatului, la mijloc a fost vorba despre o neînţelegere, întrucât inculpatul – aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în condiţiile în care urma şi un tratament psihiatric, a încurcat apartamentele şi a intrat din greşeală în locuinţa în care se afla concubina sa. A mai arătat că nu s-a dovedit că inculpatul a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune, la dosar nu există un certificat medico-legal, iar aceasta a declarat ulterior că a sunat la 112 tocmai pentru că ea se afla sub măsura arestului la domiciliu iar inculpatul sub control judiciar şi i-a fost teamă ca nici unul dintre ei să nu aibă probleme. Astfel, nu
s-a dovedit săvârşirea de către inculpat a infracţiunii de violenţă în familie şi nici intenţia directă a inculpatului de a săvârşi o nouă infracţiune”, se arată în dosarul soluționat de Judecătoria Petroșani. Recidivistul a cerut instanței să respingă cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani şi menţinerea măsurii controlului judiciar, întrucât a respectat mereu obligaţiile impuse, iar fapta din data de 23.06.2023 a fost un accident izolat, nu a avut intenţia de a lua legătura cu inculpata, ci doar a greşit apartamentul. Judecătorul a respins cererea procurorilor cu privire la schimbarea măsurii preventive.