Aproape 1000 de tineri pasionati de alergarea prin munti vin în Parâng, sã dea curs provocãrii lui Toma Coconea.  Run the lift si-a denumit întrecerea cu telescaunul si anul acesta spune Toma, sunt vreo 10 competitori, gata sã atingã performanta.
„Suntem la a doua editie si spun cã vom avea aici sportivi de top, care deja au confirmat. O sã avem un eveniment la care vin cel putin 800 de participanti. Vom avea si un concert si totul se va desfãsurat între 9 si 11 noiembrie”, spune  Toma Coconea. Run The Lift a fost si anul trecut o provocare extremã si am urmãrit sportivi care au reusit sã treacã înainte de scaunul cu care s-au întrecut. Toma îi sfãtuieste, însã, sã vinã si sã participe  si acum. „Trebuie doar sã iubeascã muntele. Si anul trecut doar 3 sportivi au reusit. Anul acesta astept vreo 10 sã fie în calcule. Ideea, însã, este sã  participe”, a spus Toma. Si anul trecut a fost aici Tiberiu Useriu, iar anul acesta deja si-a rezervat un loc în competitie.
„O sã vinã, are rezervarea fãcutã si vine cu o gascã mare”, a mai adãugat Toma. Viorel Pãlici, Szabolcs Istvan Gyorgy, Dumitru Nicolaev s-au clasat pe primele 3 locuri în  clasamentul întrecerii din Parâng, la prima editie. Toma Coconea a fost cel care a initiat competitia în care alergãtorii s-au întrecut cu telescaunul, pe un traseu foarte dificil, cu diferente de nivel,  temperaturã scãzutã si chiar zãpadã. A fost extrem de greu,  însã, cei care au întrecut telescaunul si au scos cel mai bun timp, au declarat cã nu e chiar cea mai grea întrecere. La fel se va întâmpla si în acest an si acum spectacolul va fi prezentat chiar de  Dani Otil.
Diana Mitrache