A n jubiliar pentru Știința Petroșani, 75 de ani (1948) de existență, echipa „Florii de Colț” fiind pregătită pentru startul în campionatul cu numărul 106 al primei ligi.

Față de sezonul trecut, echipa lui Alexandru Lupu (împlinește azi 45 de ani) are două noutăți în lot, Vlad Bădălicescu (33 ani) și Vlad Bălan (22 ani), ambii veniți de la Politehnica Iași.
Un lot echilibrat (vezi tabelul) cu 30 de componenți, care va lua startul în prima etapă pe 1 aprilie în…stand-by, echipa nefiind programată la startul sezonului.
Apoi, Știința joacă în etapa a 2-a (8 aprilie) la Petroșani cu C.S Năvodari, în etapa a 3-a (22 aprilie) la Politehnica Iași, în etapa a 4-a (29 aprilie) acasă cu C.S.M Galați și în etapa a 5-a (6 mai) la Grivița București, acestea fiind meciurile tur din Grupa a 2-a.

| Aniversare |
UN „CENTRU” LA 25 DE ANI
I eri a împlinit 25 de ani un jucător important al Științei Petroșani, ANDREI PĂSĂLAN. O vârstă a maturității sportive, un rugbyst pe care Știința se bazează și în acest campionat. La Mulți Ani, Andrei!

DANDU LUPU – 45
Borna 45. Sau anii 45. Sau în termeni sportivi, „45 de campionate”. Viața unui sportiv de performanță poate fi contorizată și așa. Alexandru „Dandu” Lupu a venit la echipa de rugby Știința Petroșani în anul 1997.
Avea atunci 19 ani, venea de la Consig Giurgiu. Venise într-o echipă a Științei în care jucau, printre alții, Virgil Bolea, „Buldogul” Constantin, Rațiu, Dragnea, Ivanciu, Suciu sau C. Toma. Se impune clar, îl ia Steaua
pentru vreo șase ani (2003 – 2009), dar „ața” îl trage spre Petroșani.
Devine antrenor-jucător la echipa din „Dealul Institutului”, între timp apare și în Naționala României, se impune cu personalitate la Știința.
Ultimii ani, ultimele succese ale Științei sunt legate de Dandu, cele mai recente fiind titlurile în D.N.S, în 2021 și 2022. A reușit să găsească un echilibru pentru un loc bun și în Liga Națională.
Acum, pentru un nou campionat, Alexandru „Dandu” Lupu o ia de la capăt. Cu o echipă Știința hotărâtă pentru un sezon și mai bun. Pentru „sezonul aniversar” a lui Dandu Lupu care împlinește azi 45 de ani. La Mulți Ani, Dandule!

GENU TUTU