La un an de la semnarea celui mare contract de finantare din Valea Jiului, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, a venit la Petrosani, unde a lãudat modelul prin care Apa Serv a reusit sã fie prima institutie din România care a implementat acest proiect.
Întâlnirea a avut loc la sediul societãtii din Petrosani, acolo unde s-au întâlnit toti operatorii din Asociatia Românã a Apei Olt – Jiu.“Exact acum un an de zile, semnam contractul de finantare pentru asistenta tehnicã în ceea ce priveste dezvoltarea master-planului privind infrastructura de apã si apã uzatã de aici din Valea Jiului si acum pot spune cã doresc ca Apa Serv sã fie luatã ca model, care sã fie multiplicat în toate judetele tãrii. Este un proiect nou si sunt convinsã cã, împreunã, vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus, asa încât cetãtenii sã aibã o viatã mai bunã si sã beneficieze de tot ceea ce poate aduce un proiect finantat de fonduri europene”, a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor europene, la Petrosani.
Proiectul de finantare vizeazã reabilitarea sistemului de apã si canalizare, dar si a câtorva statii de tratare a apei, având o valoare de 90 de milioane de euro.
“Cred cã, împreunã, putem gãsi solutii pentru atragerea fondurilor europene. Le multumesc tuturor parlamentarilor care sunt aici prezenti. Vã multumesc pentru sustinere si, vãzându-i pe ei aici, vedem succesul Apa Serv”, a spus Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.
Rovana Plumb a semnat, anul trecut în luna mai, la Petrosani pentru ca firma de distributie a apei din zonã sã primeascã nu mai putin de 90 de milioane de euro pentru implementarea unui amplu proiect ce va îmbunãtãti sistemul de aductiune a apei si canalizarea în mai multe orase ale Vãii Jiului. Proiectul este cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructurã Mare 2014-2020 si 85% din valoarea contractului reprezintã fonduri europene nerambursabile; 13% fiind bani alocati de la Bugetul de stat, iar 2% reprezintã contributiile locale ale Consiliilor Locale si Consiliul Judetean Hunedoara.
Diana Mitrache