România este în topul celor mai sărace țări din Europa. Un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România clasează țara noastră în topul celor mai sărace țări din Europa din punct de vedere al veniturilor.

Potrivit raportului, se pare că în România se înregistrează al doilea cel mai mare decalaj al veniturilor dintre cei mai bogaţi 20% dintre oameni şi cei mai săraci 20% dintre locuitori, din şapte ţări membre ale Uniunii Europene.

Potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, în România, raportul veniturilor între cei mai bogaţi 20% dintre oameni şi cei mai săraci 20% este în anul curent de 7,1, conform analizei citate, care a utilizat informaţii statistice din baza de date Eurostat.

Documentul citat de Agerpres evaluează diferenţele ratelor de inegalitate a veniturilor din România, Bulgaria, Suedia, Germania, Polonia, Spania şi Grecia. Între cele şapte ţări analizate, Bulgaria este ţara cu cea mai mare rată a inegalităţii veniturilor dintre cei mai bogaţi 20% dintre locuitori şi cei mai săraci 20%, cu un indicator de 8,1.

Cosmin Baciu