A rămas mai puțin de o lună până la evenimentul mult așteptat de pasionații sporturilor montane, Red Bull Oslea Hike & Ride 2024. Ediția a XIII-a a acestui eveniment promite să ofere o experiență de neuitat celor mai curajoși și talentați rideri din întreaga țară.

Organizatorii sunt nerăbdători să îi întâmpine pe toți participanții și să le ofere o provocare fără precedent, combinând alergarea montană cu freeride-ul în schi și snowboard. Într-un peisaj spectaculos, cei mai buni 80 de rideri vor concura pentru titlul de campion într-o serie de probe ce testează atât abilitățile lor fizice, cât și abilitățile tehnice pe pârtiile Masivului Oslea.
Programul competiției începe vineri, 1 martie, cu sesiunea de calificări, unde concurenții vor da tot ce au mai bun pentru a se califica în finală. Prima probă va fi o coborâre contra cronometru, unde fiecare rider va porni individual, la un interval de un minut. Cu o urcare dificilă pe versantul muntos, ce măsoară 3,9 km, de la cota 1.300 până la creasta înaltă de 1.940 de metri, participanții vor fi puși la încercare încă de la început.
Sâmbătă, 2 martie, va avea loc finala, unde cei mai rapizi și mai agili rideri vor demonstra tot ce au într-o coborâre plină de adrenalină pe schiuri sau snowboard. Juriul va evalua fiecare performanță în funcție de linie, control, fluiditate, tehnică, stil și trick-uri, pentru a desemna câștigătorul acestui eveniment incredibil.
Organizatorii țin să menționeze că, în cazul unor condiții meteo nefavorabile, finala se va amâna pentru ziua următoare, duminică, 3 martie, pentru a asigura desfășurarea în siguranță a competiției.
Pentru cei care încă nu s-au înscris, există încă timp să o facă accesând linkul de înscriere disponibil pe
site-ul oficial al evenimentului: https://inscrieri.oslea.ro/.
Monika BACIU