Cu toate că la Universitatea din Petroșani au fost implementate în cursul acestui an multe obiective de investiții, mai sunt însă și lucruri care poate din lipsa fondurilor nu s-au putut materializa.

Rectorul instituției de învățământ superior de la Petroșani, Radu Sorin Mihai, ne vorbește despre toate proiectele și parteneriatele pe care universitatea dorește să le mai facă, singurul impediment fiind cel financiar.
”Tot timpul vrem să implementăm proiecte noi, să atragem fonduri europene în așa fel încât să dezvoltăm dotarea laboratoarelor, a sălilor de curs, a căminelor, a cantinei. Dorim să atragem aceste fonduri pentru buna desfășurare a activităților didactice. Atragem o finanțare mai mare pentru mobilitățile studențești și a cadrelor didactice în cadrul ERASMUS+. Dorim să dezvoltăm alte parteneriate cu țări non-UE în așa fel încât cadrele didactice să cunoască și alte moduri de studiu în universități mai aparte, poate din Turcia, China, Japonia, corea, Africa de Sud sau Australia, în așa fel încât să avem un învățământ de ansamblu la nivel mondial”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Petroșani are o paletă bogată de specializări în cadrul celor trei facultăți, iar anual atrage un număr din ce în ce mai mare de studenți.