Elevii care provin din familii defavorizate vor beneficia de rechizite școlare. Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a demarat licitația în
vederea achiziționării de rechizite.

Se achiționează 640 de pachete pentru clasa pregătitoare, 632 de pachete pentru elevii din clasa I; 1720 de pachete pentru elevii din clasele II-IV; 1600 de pachete pentru elevii din clasele V-VII și 640 de pachete pentru elevii din clasa VIII.
7 septembrie este data limită pentru depunerea ofertelor.
Elevii cei mai dezavantajați din clasele primare vor primi rechizite gratuite în valoare de 65 de lei, iar elevii de gimnaziu rechizite în valoare de 75 de lei, în anul școlar 2023-2024. În vara acestui an, ministrul Educației, Ligia Deca precizează că a semnat ordinul de ministru care majorează valoarea pachetelor de rechizite acordate gratuit pentru elevii din clasele primare și gimnaziu. În prezent, prin Ordonanța nr. 33 / 2001 privind acordarea de rechizite școlare, elevii din clasele primare ai căror părinți au un anumit venit, primesc un pachet de rechizite în valoare de 25 de lei, iar elevii de gimnaziu primesc rechizite care costă 35 de lei.
Monika BACIU