S unt puțin peste 2000 de doze de vaccin administrate prin cabinetele medicilor de familie, în Hunedoara. Aceștia spun, însă, că nu e bine și că pacienții lor ar trebui să se pregătească de un nou val, mult mai contagios. La cabinete se administrează serul Johnson & Johnson, într-o singură doză. Vaccinarea, prin medicii de familie a început timid în Hunedora, pentru că nu toți au acceptat să își imunizeze pacienții. Asta a presupus o muncă de lămurire din parte celor de la DSP, însă, sunt puțini cei care fac vaccinul anti-COVID acum și nici pacienții nu prea sunt interesați.
„Medicii de familie au început timid vaccinarea, dar pot să zic că a mai crescut numărul celor vaccinați de ei. Avem peste 2.200 de doze administrate de ei și sperăm să mai crească cumva ”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Medicii care au început să își vaccineze pacienții, însă, spun că numărul lor este foarte mic. De exemplu, la unul dintre cabinetele de la Petroșani, numărul celor care au cerut vaccinul este insignifiant.
„Eu am început vaccinarea. Nu toți au acceptat. Fiecare a avut rațiunea lui. Dar, din păcate, eu nu am reușit să vaccinez decât 10 pacienți. Spun din păcate, pentru că oamenii s-au relaxat și este o mare greșeală, că s-ar putea să vină valul IV. Va fi o problemă foarte mare și de asta eu îi îndemn să vină să își facă vaccin. Este o singură doză și nu a fost niciun efect secundar”, a spus dr Constantin Gheorghiu, medic de familie din Petroșani. Sunt 176.000 de oameni care s-au vaccinat în Hunedoara. Cei mai mulți s-au imunizat cu serul de la Pfizer, numărul lor fiind, conform statisticilor, 139.378. Vaccinul Jansen, care se face la medicii de familie a fost utilizat până acum de 6.556 de hunedoreni.

Diana Mitrache