Protest din cauza schimbãrilor de la mina Lonea

O angajatã a minei Lonea a intrat în grevã, în cursul zilei de marti. Mihaela Gãlãtan a initiat o miscare de protest.  Potrivit informatiilor, angajata unitãtii miniere a recurs la acest gest ca urmare a schimbãrilor care au avut loc în structura unitãtii miniere.
“E nemultumitã de schimbãrile care au avut loc la nivel de conducere. Din câte am înteles, nu îi convine de noul director si de numirile care au avut loc la sectorul aeraj”, au spus surse din cadrul minei Lonea.
Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, sustine cã Mihaela Gãlãtan nu este membru de sindicat, iar în plus, protestul nu este unul fundamentat.
“Este un protest artificial. Este nemultumitã de persoanele care conduc la nivel de sef de sector, la nivel de director. Nu este atributul dumneaei în ceea ce priveste aceste numiri. Directorul general si-a asumat numirea directorului de unitate minierã, iar acesta, la rândul sãu, si-a asumat numirea unui sef de sector. Este un protest artificial prin care nu stiu ce urmãreste”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  Directorul general al CEH sustine cã echipa de conducere a unitãtii miniere îsi alcãtuieste echipa de lucru, astfel încât activitatea sã se desfãsoare în conditii normale.
Transportatã la spital
Angajata minei Lonea a fost transportatã la Spitalul de Urgentã din Petrosani pentru investigatii medicale.
“S-a simtit putin rãu, a fost evaluatã la fata locului si toate investigatiile sunt în parametri normali. Am decis ca doamna sã fie transportatã la Spitalul de Urgentã din Petrosani pentru investigatii  suplimentare”, a declarat Samuel Dioane, directorul Complexului Energetic Hunedoara.
Femeia este încadratã la mina Lonea pe functia de specialist CAMS (specialist care se ocupã de mãsurarea gazelor din subteran – n.r.). Mihaela Gãlãtan a refuzat sã ofere informatii despre motivele care au dus-o sã ia aceastã decizie.  În cursul zilei de luni, la mina Lonea au avut loc mai multe schimbãri în structura de conducere. Petru  Dobre-Baron a fost numit directorul exploatãrii miniere Lonea, în timp ce fostul director, Adrian Preda, a fost transferat la mina Livezeni pe functia de inginer sef electromecanic.
Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „Protest din cauza schimbãrilor de la mina Lonea

 • 9 octombrie 2018 la 19:32
  Permalink

  Pai se inchide, ce motiv de suparare sa mai fie??? pam-pam…

 • 9 octombrie 2018 la 21:37
  Permalink

  Cum dreak sa zici ca nu stii bha Darius. De cand intra in atributiile voastre schimbatul functiilor? Probabil asta e o noua atributie in fisa postului?
  Nu mai fa pe prostu ca nu tine. In loc sa tii cu angajatii care muncesc te-ai dat cu smecherii din conducerea politica.
  Asa se duc minele din Valea Jiului din cauza sindicalistilor inregimentati politic care au tradat cauza minerilor.
  Niste borfasi care traiesc ca niste nababi pe spatele minerilor. Asta sunt sindicalistii.

 • 10 octombrie 2018 la 06:39
  Permalink

  Concluzie : daca nu esti membru de sindicat , nu ai voie sa protestezi . Marele lider ( la propriu ca la figurat e prost ca noaptea ) decide(de unde, pana unde ) daca un protest este sau nu fundamentat . Si , DA , schimbarile se fac pe criterii politice . De-asta totul merge ca uns !

 • 10 octombrie 2018 la 07:02
  Permalink

  doamna e cunoascuta cu probleme la cap , s-a mai blocat in mina cand varul ei era ing sef, ce face insp ssm ? cum de lucreaza in subteran ? o evaluare medicala?

 • 10 octombrie 2018 la 07:33
  Permalink

  Cine sa faca evaluarea medicala la Lonea?Asistentul(a) care nu este ,poate Dr.Neumark de la Prestserv(Salvamin).Iar daca nu esti in sindicat ,nu ai voie sa faci greva ?Cred ca este tarlaua lui Campean? Incearca ca lider de sindicat sa faci un control filmat la Prestserv sa vezi cum stai cu sanatatea,…Politica e grea nu e de tine

 • 10 octombrie 2018 la 12:40
  Permalink

  La mina Lonea este o situatie de”rasu-plansu”.O cunosc bine pe Mihaela ,este inginerul care,la ora actuala,cunoaste cel mai bine mina,din toate punctele de vedere .Este printre extrem de putinii ingineri bine pregatiti profesional si care nu este inregimentata politic si ca atare nu ii este teama sa-si spuna parerea.De-a lungul anilor a facut dovada bunei ei preg?tiri profesionale ,nu a acceptat niciodata sa se face rabat de la normele care reglementeaz? mineritul si asta din convingerea ei ca nerespectarea acelor norme poate duce,si au si dus,la tragedii.Faptul ca la ora actuala a fost retrogradata pe o functie mult mai mica dovedeste ca profesionalismul deranjeaza .Unii acuza ca deciziile pe care le-a luat sunt ca urmare a unor probleme de sanatate mintala.Cum deasemenea cunosc foarte bine pregatirea celor care conduc mineritul ma face sa rad .Prostia si inganfarea este atributul unui partid politic care se vede cum nenoroceste totul in Romania si din care face parte si Valea Jiului.Ca tot felul de lingai ,fie ei si sindicalisti, iau decizii nu mai mira pe nimeni.
  Mihaela, tot respectul,si asculta la mine ,mai bine sa fi acuzata de nebunie decat de crima.

Comentariile sunt închise.