Universitatea din Petroșani își intensifică pregătirile pentru procesul de admitere, care va avea loc în câteva luni. În acest sens, au fost elaborate materiale de promovare și vor fi distribuite pliante. De asemenea, reprezentanții universității vor vizita numeroase licee pentru a prezenta oferta educațională. Universitatea va fi prezentă și la diverse târguri de profil în Republica Moldova, întrucât a observat un interes crescut din partea elevilor de acolo.
Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul universității, a declarat că se dorește modernizarea prezentării instituției pe site-ul oficial și pe rețelele de socializare, pentru a o face mai atrăgătoare. În același timp, se lucrează la acreditarea unui nou program de master și la extinderea ofertei de domenii pentru doctorat.
”Am pregătit deja materialele de promovare. Până la sfârșitul lunii februarie ne dorim deja să trimitem colegii să facă promovare în licee. Mai avem în program și o promovare în liceele din Republica Moldova pentru că am văzut că avem solicitări de la elevi de acolo să vină la noi la universitate. Vom căuta ca și prin site-ul universității și prin alte rețele de socializare să modernizăm prezentarea universității și să o facem mai atractivă. În paralel acredităm încă un master și căutăm să adăugăm un domeniu la doctorat”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
De asemenea, în acest an, elevii de liceu vor beneficia de meditații gratuite la materiile de matematică și fizică, pentru a-i ajuta să-și consolideze cunoștințele în vederea examenului de bacalaureat și pentru a reduce abandonul universitar în primii ani de studii. Universitatea va colabora strâns cu cadrele didactice din licee pentru a asigura succesul elevilor.
”Vom veni în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu pregătire la matematică și fizică în sprijinul promovări bacalaureatului și de a obține cunoștințe cât mai bune în vederea reduceri abandonului universitar mai ales în primii doi ani de studii. Vom colabora prin directorii de licee cu cadrele de specialitate în vederea atingerii targetelor de la bacalaureat”, mai spune sursa citată.
Reprezentanții Universității din Petroșani participă constant la târguri educaționale pentru a promova oferta educațională, care devine din ce în ce mai atractivă pentru potențialii studenți.

Monika BACIU