Î ntr-o mare de oferte, cu carmangerii și măcelari care mai de care mai pricepuți, în piața de la Petroșani a fost inaugurat recent un spațiu în care se vând mezeluri, produse din carne și pâine.
Toate fabricate în Hunedoara, afumate cu fum natural și care deja a prins la clienți, pentru că a primat calitatea produselor.
Cel mai aglomerat spațiu de vânzare din piața agroalimentară din Petroșani, este, chiar și în ziua de lăsat a postului Crăciunului, un magazin care vinde produse tradiționale românești, din Hunedoara. Așa își spun producătorii și asta am aflat și de la cei care le desfac în această piață.
„Aceste produse sunt tradiționale, realizate după rețete adevărate, sunt deosebite, iar noi folosim fum de casă. Ele vin din Hunedoara, din județul nostru. Sunt mereu proaspete. Aici avem caltaboșii de sezon, că tot vine Crăciunul, maioșul, cârnații de la Hunedoara, cârnații de la Hațeg, tăiați în bardă, în mod special. Avem salamuri fără aditivi, coloranți sau conservanți și sunt toate produse naturale. Putem găsi aici și tobă de casă, cum îi spunem noi, afumată cu fum natural și, desigur, parizerul cu gustul copilăriei”, a spus Andrada Deculescu, proprietara magazinului.
Cei care au pus pe picioare afacerea spun că au intrat pe piața din Hunedoara în 1993, iar acum au ajuns și la noi. Și, dacă tot cumperi astfel de produse, tot de aici poți lua și o lipie sau o pâine pe vatră.
„Pâinea e de la Alba Iulia și vine în fiecare zi la piață. Este foarte bună și este o pâine tradițională realizată pe vatră”, mai spune Andrada Deculescu.
Oamenii sunt atrași de calitatea produselor, iar cei care cumpără trebuie să știe că acestea au fost premiate la un concurs de specialitate de la Frankfurt.

Un nou magazin, cu același gen de produse și care se va numi Andrada, va fi deschis din luna martie și în Cartierul Aeroport.
Diana Mitrache