Procurorii, dar si Plescan au fãcut contestatie

Tânãrul este cercetat penal sub control judiciar pentru lovire sau alte violente, dupã ce alãturi de un amic a bãtut un politist aflat la o terasã din centrul Petrosaniului, sustin anchetatorii.

Daniel Ovidiu Plescan este nemultumit de decizia magistratilor din Petrosani si a contestat mãsura preventivã a controlului judiciar, cererea sa urmând sã se judece la Tribunalul Hunedoara. Pe timpul cât se aflã sub control judiciar, inculpatul trebuie sã se prezinte la organul de urmãrire penalã, la judecãtorul de camerã preliminarã sau la instanta de judecatã ori de câte ori este chemat ori la Politia Petrosani, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat. La fel de nemultumiti de decizia instantei sunt si procurorii care instrumenteazã dosarul, acestia cerând arestarea preventivã pe o perioadã de 30 de zile a tânãrului de 26 de ani.

În afara probelor video, procurorii mai au si sapte martori care au dat declaratii în acest dosar, iar judecãtorii i-au interzis lui Daniel Ovidiu Plescan sã ia legãtura cu ei direct sau indirect. Reamintim cã fiul fostului consilier judetean s-a ales cu un nou dosar penal si a fost ridicat de acasã cu mascatii, pentru cã a agresat un politist aflat în timpul liber la o terasã. Plescan ar fi scos telefonul mobil si a început sã-l filmeze ostentativ pe omul legii, iar când acesta i-a cerut politicos sã înceteze, a pornit scandalul. În apãrarea sa tânãrul sustine cã nu l-a lovit pe politist iar avocatul acestuia spune si cã a încercat sã evite scandalul, aspect care se observã si pe imaginile camerelor de supraveghere care au surprins altercatia.

Maximilian Gânju