Procesiune religioasã împotriva avortului

Mai multi preoti din Petrosani vor iesi sâmbãtã pe strãzile orasuluisi le cer enoriasilor sã li se alãture.  Va fi o procesiune de protest împotriva avorturilor, pentru cã, spun organizatorii evenimentului de la Petrosani, viata unui om începe din momentul conceptiei, iar noi ne plîngem cã nu mai avem oameni de calitate, dar aprobãm avortul si, poate, oprim nasterea unui om de valoare. Este opinia preotilor din Petrosani, care ne cer, dacã suntem de acord, sã ne alãturãm lor. „Sâmbãtã în 25 martie, va avea loc o procesiune care va pleca din Piata Victoriei, pânã în Parcul Carol Schreter. Se numeste Marsul pentru viatã si are ca scop principal de a ne aminti cã viata este darul lui Dumnezeu. Este o campanie pornitã împotriva avortului. Stim cu toti cã, în ultimii ani, s-au fãcut milioane de avorturi si natalitatea este scãzutã, dar, în acelasi timp, ne dorim sã avem oameni de elitã si, poate cã atunci când Dumnezeu ni-i trimite, noi îi oprim sã vinã în viata aceasta”, a spus Ciprian Marton, preot ortodox, organizator al manifestãrii.

Dupã marsul prin oras, care începe la ora 16,00, punctul de întâlnire fiind scuarul din fata CEC si la care preotii sperã sã participe cât mai multi oameni de toate vârstele, va avea loc un spectacol artistic în parc. „Actiunea se va termina cu un mic spectacol în parc, sustinut de câtiva copii care au talent si vor veni cu chitare”, a mai adãugat preotul Ciprian.  ”Marsul PRO-VITA” este o invitatie la implicare civicã în sprijinul femeilor însãrcinate, care sunt constrânse sã apeleze la avort din cauza indiferentei si a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiati. Scopul este sustinerea dreptului la viatã pentru toate fiintele umane începând cu momentul conceptiei si pânã la moartea naturalã, respectul fatã de viatã în toate fazele si ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societãtii. Dacã sunteti de acord, puteti veni la actiunea ce are loc si la Petrosani, asa cum are loc în mai multe orase din tarã.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Procesiune religioasã împotriva avortului

  • 24 martie 2017 la 08:54
    Permalink

    nu stiu daca popii au aceasta misiune pe pamant de a organiza marsuri preafericitul de la constanta cel cu milioanele furate de la apia a dat dispozitie sa iasa obligatoriu profesorii de religie treburile astea le predici in biserica nu pe strada mai lipsesc micii si berea ca in rest …. convingeti politicul sa investeasca in EDUCATIE si atunci nu mai trebuie manifestatii [vezi exemplul tarilor dezvoltate 6-7 % di PIB nu 3.5 ca la noi]

  • 24 martie 2017 la 15:21
    Permalink

    Lasa bre ca fac tiganii copii si pentru romani.

Comentariile sunt închise.