Începe cercetarea evenimentului de la Crevedia. Procurorii duc acum probele prelevate de specialiști la fața locului, la institutul de cercetare INSEMEX Petroșani. Aici vor fi analizate. Cercetarea la fața locului s-a încheiat acum două zile. „Echipa noastră, care a efectuat cercetarea la fața locului, în cazul Crevedia, a încheiat aceste operațiuni alaltăieri seara (n.r. luni 28 august 2023). Marți ne-am  deplasat și noi spre Petroșani. Iar în această dimineață, procurorul de caz Marius Iacob a dispus transportul primelor probe materiale solicitate de noi, la  sediul institutului. Acestea se află pe drum, urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie recepționate de noi”, spune Artur George Găman, directorul INSEMEX Petroșani.

Potrivit specialiștilor de la acest institut specializat în verificări legate de astfel de evenimente, cercetarea în laborator, la scară, nu va putea fi reprodusă în acest caz. „Nu avem cum. Raza de împrăștiere a fost undeva la aproximativ 2 km. Și nu este un eveniment ce poate fi reprodus la scară”, a mai spus directorul general Găman.

Specialiștii vor analiza probele prelevate de la fața locului, coroborat cu declarațiile de martor și eventualele înregistrări video, ori alte elemente care să susțină ipoteza deflarațiilor.

Doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți, în urma mai multor explozii care au avut loc sâmbăta trecută la Crevedia, la o stație GPL.

 

Diana Mitrache