B ărbatul a fost sancționat de polițiștii rutieri hunedoreni cu amendă de 1305 lei și suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Șoferul a văzut de la depărtare aparatul radar al polițiștilor și a accelerat sfidător până la peste 150 de kilometri pe oră, până a trecut de echipaj. Imediat a fost oprit și informat că a depășit viteza legală, dar n-a recunoscut acest fapt. Le-a spus agenților că este
imposibil acest lucru întrucât și-a setat sistemul de atenționare a depășirii vitezei legale din autoturism și n-a primit avertizare, lucru care demonstrează că n-a încălcat legea. Cu aceste susțineri s-a prezentat la Judecătoria Hațeg și a cerut să-i fie anulată amenda, dar mai ales să-i fie înapoiat permisul.
”Din probele administrare în dosar, instanţa constată că stabilirea vitezei de rulare a autoturismului s-a efectuat cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, respectiv cu cinemometrul de control rutier tip Autovision.
De asemenea, constatările personale ale agentului de poliţie sunt confirmate de suportul video din care se observă cu claritate autoturismul, viteza de deplasare şi faptul că la întâlnirea cu autoturismul de Poliţie petentul accelerează de la 147 la 151 km /h. (…)De asemenea se va reţine că
petentul nu a făcut dovada că
existenţei unui sistem al propriului autoturism care să îl avertizeze la depăşirea vitezei legale şi cu atât mai puţin că acest sistem ar fi verificat metrologic pentru excluderea erorilor”, se arată în dosar. Instanţa din Hațeg a constat că șoferul se face vinovat de cele susținute de polițiștii rutieri și au menținut sancțiunea.