Edilul de la Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, nu renunta la ideea infiintarii unui post de pompieri voluntari in Statiunea Parang, pentru ca interventia in cazul unui incendiu, sa fie prompta.

Insa, acest lucru se dovedeste a fi mai dificil decat s-ar fi crezut. “Eu am sustinut si sustin in continuare crearea unui post de pompieri sus, in Parang.  Este necesar asa ceva, insa sa vedem cum ne va permite legislatia sa si infiintam acest lucru. In colaborare cu cei care sunt proprietari de cabane acolo, vom stabili exact cum vom face”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petrosani.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara vad acest lucru ca unul care ar contribui enorm la promptitudinea in cazul unei interventii. “Initiativa de a crea chiar si un punct voluntar de urgenta in zona Parang poate fi de folos atat turistilor, cat si cabanierilor. Stim foarte bine ca si iarna si vara, accesul la cabane este destul de dificil si, dupa cum va amintiti, in Statiunea Parang a si fost distrusa de un incendiu o cabana bine cunoscuta. La acel moment, fiind iarna, drumul era impracticabil, colegii mei au urcat cu telescaunul si au trebuit sa intervina cu zapada si cu galeti de apa. Deci, un serviciu pe situatii de urgenta in Parang, este mai mult decat binevenit”, a declarat Anemona Doda, purtator de cuvant ISU Hunedoara.

Cabana Casuta din Povesti, cea mai veche si cunoscuta cabana din Parang, aflata la cota 1800 m altitudine, a ars in totalitate in noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2006.

Luiza Andronache