Primarul de la Uricani, Dãnut Buhãescu, se gândeste la vizita oficialã pe care ar putea-o face în toamna aceasta în America la invitatia Revistei Române pentru Administratie Publicã Localã din România. Pânã atunci, însã, el recunoaste cã îi zboarã gândul si la câte-o vacantã exoticã.

Consiliul Local al Orasului Uricani a aprobat în luna Mai un proiect de hotãrâre prin care s-a aprobat alocarea sumei de 2000 de euro si 2000 de dolari pentru plecarea în America a primarului Dãnut Buhãescu si a viceprimarului Corneliu Braia.  Conform edilului sef, aceste sume vor fi necesare pentru achitarea transportului cu avionul din România pânã în Statele Unite ale Americii si înapoi, dar si pentru cazarea celor doi pe parcursul vizitei care va dura în jur de 10 zile. De fapt, intentia deplasãrii peste Ocean vine la invitatia Revistei Române pentru Administratie Publicã Localã din România, în colaborare cu alte administratii din mai multe state ale Americii, unde edilii nostrii sunt poftiti sã ia parte la un schimb de experientã româno-american. Edilul sef de la Uricani, a demarat toate procedurile în vederea selectãrii, dar, acum, dupã cum spune si el, cum i-o fi norocul. “  Aceasta va fi prima vizitã a administratiei locale Uricani în strãinãtate din ultimele douã mandate. Asa, în privat, am mai fost plecat, dar în statiuni mai ieftine.  Dar, aceasta ar fi prima vizitã în America si acum sã vedem dacã vom fi selectati ”, a declarat la postul Mondo TV Dãnut Buhãescu, primarul Orasului Uricani.

1-1În viata de zi cu zi, însã, primarul uricãnean recunoaste cã este amator de vacante exotice, dar totodatã ieftine si cã mereu ar fi dispus sã vadã ceva nou.  “Pânã acum am fost în Tunisia si în Egipt. Acum, în Egipt este periculos sã mergi de vreo doi ani încoace, iar în Tunisia nu prea as mai merge, cã am fost acolo acum vreo trei ani. În Europa nu am fost în nicio statiune. Ah, ba da, anul trecut în Grecia, cã este în Europa, mi-am amintit”, a afirmat Dãnut Buhãescu.

Acum, gândul la vacanta, relaxare, undeva într-un loc peste hotare, îi cam dã târcoale primarului Dãnut Buhãescu.  Însã, nu s-ar arunca la ceva scump, ci pe mãsura posibilitãtilor, cã doar e crizã… “ Sã stii cã mã gândesc la asta. Am gãsit o ofertã într-o statiune din Italia cu 15 milioane lei vechi. Nu o sã vã vinã sã credeti, dar asa este. Acum sã vãd dacã pot sã merg ”, a declarat Buhãescu.

Dar toate ideile si locurile care îi vin în cap edilului sunt parcã repede umbrite de o teamã.. Teama de a zbura cu avionul! “ Am mers de câte ori cu avionul, dar de fiecare datã când merg la aeroport, parcã merg la ceva rãu. Am teama aceasta de avion, recunosc.  Nu ascund faptul cã nici nu sunt asa nerãbdãtor  ca vezi Doamne sã mi se dea repede viza de America.  Dacã am mers cu avionul în Londra, Egipt, unde faci douã, trei ore, am înteles cã pânã în Statele Unite drumul este vreo 16 ore. Vã dati seama, mi-e teamã sã nu fiu legumã. Dar, am zis cã pânã la urmã m-as risca ”, a mai precizat Dãnus Buhãescu.

Tot din cauza acestei frici de a zbura, primarul de la Uricani spune cã nici nu a acceptat o invitatie pentru a merge în China, care era valabilã pentru luna aceasta.

Luiza Andronache