Primarii care vor rãmâne fãrã unitãti miniere

Au iesit victoriosi din alegeri, însã doar acum începe greul. Este vorba de trei primari ai Vãii Jiului, respectiv Vasile Jurca, Cristian Resmeritã si Dãnut Buhãescu. La Uricani situatia este extrem de clarã.

Aici mina Uricani se va închide pânã în anul 2018 în cadrul programului stabilit de statul român si Comisia Europeanã. Dãnut Buhãescu este constient de faptul cã acest mandat va fi cel mai greu pentru el.

“Mina Uricani se va închide, va fi o perioadã foarte grea. Sunt constient cã poate cel mai greu mandat va fi acesta pentru cã se închide în 2018 mina Uricani si va trebui sã gãsim solutii pentru a asigura cheltuielile de functionare a serviciilor publice, în paralel va trebui sã asigurãm cofinantarea pentru proiectele europene, dar sã asigurãm si finantarea proiectelor pentru care trebuie sã plãtim si proiectele pe care le depunem pe fonduri europene”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.

La Petrila si Lupeni situatia este încã incertã. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anuntat în urmã cu douã luni cã minele Lonea si Lupeni ar urma sã fie închise pânã în anul 2018. Astfel, cele douã localitãti vor rãmâne fãrã sute de locuri de muncã. Cei doi noi primari au misiunea de a pune ceva în loc pentru a suplini lipsa activitãtii miniere, care în momentul de fatã absoarbe o mare parte din forta de muncã.

Discutiile din ultima perioadã de timp în legãturã cu perspectiva închiderii minei Lupeni determinã liderii comunitãtii locale sã caute solutii alternative de locuri de muncã pentru cetãtenii acestui oras. Desi apreciazã cã, cel putin deocamdatã, discutiile privind închiderea minei nu sunt nimic altceva decât viziunea unui ministru, Cristian Resmeritã, declara cã autoritãtile locale au sarcina de a cãuta solutii alternative.

”Stiti desigur cã, în anii precedenti, am fãcut eforturi enorme si în ciuda opozitiei de care am avut parte, am reusit sã angajãm 300 de tineri în minerit, la Complexul Energetic”, spunea la începutul campaniei electorale, Cristian Resmeritã.

Monika BACIU

3 comentarii la „Primarii care vor rãmâne fãrã unitãti miniere

 • 7 iunie 2016 la 20:57
  Permalink

  S-au taiat salariile si drepturile la mineri ,iar noii angajati castiga cel mult 1500 ron .Astia nu sunt bani sa pierzi tineretea si sanatatea in mina.Din 300 cati au mai ramas?

 • 8 iunie 2016 la 09:52
  Permalink

  ATENTIE PETROSENENI DATORITA FAPTULUI CA A FOST VOTAT RITZI ACUM FAMILIA RESMERITA FACE PRESIUNI LA BUCURESTI SA SE INCHIDA MINA LIVEZENI SI SA RAMINA MINA LUPENI ….SE PARE CA FAM RITZI NE ADUCE NUMAI NECAZURI SI NE LASA FARA LOCURI DE MUNCA….CIT DESPRE BANI DE INVESTITII PSD UL N O SA TRIMITA NIMIC PRIMARULUI LIBERAL DIN PETROSANI

 • 13 iunie 2016 la 08:47
  Permalink

  In atentia persoanelor ce au iesit la pensie dupa anul 2011

  Modificarea art.56 si art.57 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.263/2010, în sensul modificarii stagiului complet de cotizare pentru persoanele care au realizat stagii de munca în conditii de munca speciale si a celor care au desfasurat activitate în zona I si II de radiatii de la 30 la 20 de ani, se afla pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor din zilele de 13 si 15 iunie 2016 ( POZITIA 12 )
  http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi

  Doame ajuta , si sa moara de ciuda dusmanii lui Resmerita

Comentariile sunt închise.