Î n 14 octombrie este întrecerea cu telescaunul în Parâng. Aici vin zeci de pasionați ai cățărărilor pe munte, care se întrec cu instalația de transport pe cablu. Ideea i-a aparținut lui Toma Coconea, care, acum 6 ani, a adus aici primii sportivi, gata să se ia la întrecere pe pereții verticali înspre centrul stațiunii Parâng.

În ședința de consiliu din 26 septembrie, consilierii de la Petroșani au pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care alocă suma de 5000 de lei, bani pentru organizarea și premiile acestei întreceri denumită generic Outrun the Lift.
Toma Coconea a făcut anuțul potrivit căruia, cei care îndrăgesc această competiție sunt așteptați în Parâng.
Pe vremea primelor sale
antrenamente pentru X-Alps, Toma Coconea a avut ideea de a se întrece, în urcare, cu instalația de transport pe cablu, de la cota 1.070 la 1.685 m. Trebuie ca sportivii să scoată mai puțin de 25 de minute, sau exact atât,
pentru a fi declarați învingători.
În această toamnă, va fi ediția cu numărul 6.
Concurenții trebuie să parcurgă cei 2,5 km, cu o diferență de altitudine de 615 m, înaintea telescaunului.
Până acum, doar 15 alergători au reușit. Gyorgy Szabolcs Istvan a scos cel mai bun timp – 20 de minute și 26 secunde în 2018.
Taxa de participare este de 120 de lei, iar premiile oferite câștigătorilor sunt de 1500 de lei pentru locul I, 1000 pentru II și 500 pentru locul III, atât la feminin, cât și la masculin.
Cei care reușesc să ajungă la finiș înaintea telescaunului primesc 500 lei.
Startul se dă pe 14 octombrie, la ora 12:00, cu plecare de la baza telescaunului în grupe de câte 20 alergători, concomitent cu telescaunul.
Diana Mitrache