Instructorii de la Scoala de soferi de la Petrosani au fost chemati la primãria din Petrosani pentru a reglementa circulatia masinilor cu soferii care învatã sã conducã.
A fost luatã si decizia ca soferii sã poatã circula doar pe anumite strãzi si, în anumite intervale orare sã nu fie în zonele aglomerate. Asta, pentru fluidizarea traficului.
„Am tinut sã vã pot prezenta traseele pe care vã veti desfãsura activitatea de acum înainte. Consider cã sunt reguli de bun simt intervalele orare, cu ore de vârf, în care soferii nu vor trebui sã iasã în teren. Fiecare instructor va primi o listã cu aceste trasee si sper sã nu ne întâlnim cu situatii în acre sã trebuiascã sã fie sanctionati”, a spus Raul Ciurcã, sef al Biroului Politie Rutierã.
Aglomeratia ar putea fi evitatã, dacã masinile de la scoala de soferi nu vor circula în zonele aglomerate, iar în orele de vârf nu vor iesi pe trasee.
„Sunt niste mãsuri pe care vrem sã le stabilim împreunã, Politia si Primãria, cu scolile de soferi. Este vorba despre un proiect de fluidizare a circulatiei în orele de vârf pe arterele din Petrosani, dar si între localitãti”, a adãugat si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Politistii le-au cerut, în principal  celor cu scolile de soferi sã nu circule în intervalul orar 7.30 – 8.30 si 15.30 – 16.30, de luni pânã vineri, pe DN 66A, dar si pe traseul ce delimiteazã intersectia dintre DN 66 cu strada 1 Decembrie 1918, pe strada Mihai Viteazul, sau pe artera ce face legãtura cu orasul Petrila, Au fost stabilite intervale orare si pentru Aninoasa, Vulcan sau Lupeni, toate fiind în zonele aglomerate si în perioada în care au loc blocaje.
Diana Mitrache