Apele se tulburã din ce în ce mai tare în Partidul National Liberal din Valea Jiului, aspect care ridicã mari semne de întrebare.

Multi ar spune cã în mai toate localitãtile, exceptie Petrila si Petrosani, PNL ar fi fãcut blat cu PSD pentru a nu câstiga alegerile locale. Astfel, candidatii cu care a iesit PNL sã fie doar de formã, asta în timp ce PSD îsi întâreste pozitia în sondaje.

Petrila si Petrosani, exceptie

Localitãtile Petrila si Petrosani sunt exceptia de la regulã în acest moment. Partidul National Liberal a reusit sã racoleze doi dintre cei mai râvniti primari, astigurându-si astfel pozitia de lider. Tiberiu Iacob Ridzi si Ilie Pãducel sunt singurii candidati ai Partidului National Liberal în Valea Jiului care pleacã de pe prima pozitie în lupta pentru alegerile locale. Alegerile locale din anii trecuti au arãtat cã cei doi primari în functie sunt greu de învins de contracandidatii lor care s-au situat cu mult în spatele celor doi grei.

În celelalte localitãti din Valea Jiului apele par a se tulbura din ce în ce mai tare. Zilele trec, iar campania electoralã se apropie si candidatii lansati nu mai sunt si cei de pe buletinul de vot.

La Aninoasa, viceprimarul Adrian Albescu a renuntat la a mai candida din cauza unor motive “personale care pot fi si politice”. Locul sãu va fi luat fie de fostul viceprimar din mandatul lui Ilie Botgros fie de Viorel Hãbian.

“Nu mi-am dat demisia din PNL, m-am retras din cursa electoralã  pentru primãrie. Mai mult nu comentez. Am avut niste discutii, nu am ajuns la un numitor comun. Din PNL nu demisionez, dar nu trec nici la alt partid”, a declarat Adrian Albescu, fostul candidat al PNL Aninoasa la functia de primar.

La Vulcan scandalul a escaladat, iar demisiile din PNL au fost întoare se toate pãrtile. Demisionarii fie nu erau membri de partid, fie nu au plecat câti s-a declarat. Cert este cã la Vulcan, candidatul lansat în cursa electoralã este deocamdatã Alina Cârstoiu. Însã nici aici lucrurile nu stau tocmai pe roze. Apele din PNL nu s-au linistit dupã plecarea lui Dan Marinescu din formatiunea politicã. Acum, Marin Coltescu, nou intrat în PNL vrea realizarea unui sondaj de opinie. Se pare cã omul de afaceri ar vrea sã candideze la functia de primar în locul Alinei Cârstoiu.

Nici la Lupeni situatia nu este mai clarã. Candidatul oficial al PNL, cel care stãtea cel mai bine în sondaje a avut ceva probleme medicale, iar se ia în calcul retragerea acestuia din cursa electoralã. Candidatul PNL Lupeni, Constantin Brânduse ar urma sã fie înlocuit de Cristian Rosu.

Sãptãmâna aceasta presedintele PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Tâmpu declara cã nu existã nicio problemã în cadrul organizatiilor politice din Valea Jiului. Declaratiile sale sunt contrazise de miscãrile de trupe de peste tot din Valea Jiului.

Monika BACIU