O platformã online dedicatã studentilor Universitãtii Petrosani care se aflã în cãutarea unui loc de muncã este functionalã, încã de anul trecut.  Potrivit oficialilor institutiei de învãtãmânt superior, sute de studenti  si-au gãsit de lucru prin intermediul acestei  platforme.
“Cãutãm ca studentii sã îsi gãseascã job-urile direct pe o platformã în cadrul site-ului nostru, la care sã participe cât mai multe firme. Avem niste proiecte care sunt în derulare si unele dintre ele trebuie semnate în perioada  imediat urmãtoare, în asa fel încât sã dezvoltãm aceastã platformã si sã gãsim si alte modalitãti de plasare a absolventilor nostri în diferite firme  pentru a ocupa diferite  pozitii. Avem o preocupare continuã pentru dezvoltarea relatiilor cu companiile mari, cu firmele  multinationale care si în acest an vor veni aici  pentru a recruta absolventi. O primã etapã este recrutarea unor studenti pentru practica de varã, iar dintre acestia, vor fi angajati la absolvirea  universitãtii”, a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Zeci de companii din întreaga tarã recruteazã fortã de muncã calificatã, iar astfel de specialisti sunt în cadrul universitãtilor.
“Ne gândim la firmele care sunt în zonã, dar nu neglijãm nici firmele din celelalte zone ale tãrii, toti având nevoie de studenti si recruteazã si de la Universitatea din Petrosani. Avem deja foarte multi absolventi care au terminat facultatea cu brio si au dovedit acolo unde lucreazã cã sunt bine pregãtiti si datoritã lor, care au fost deja promovati pe diferite nivele, vin si recruteazã absolventi de-ai nostri. Este o mândrie a universitãtii cã putem concura de la egal la egal cu absolventii altor  universitãti mai mari, atât tehnice cât si în alte domenii”,  a mai spus sursa citatã.
Institutia de învãtãmânt superior vine în sprijinul  studentilor, al absolventilor, dar si al angajatorilor si a lansat o platformã online. Aici studentii pot afla ce stagii de practicã sunt disponibile pentru ei, absolventii îsi pot gãsi locuri de muncã, iar angajatorii îsi pot prezenta oferta. Prin  intermediul acestui proiect, Universitatea din Petrosani doreste sã devinã o punte de legãturã între mediul  academic si mediul socio-economic, contribuind astfel la sporirea considerabilã a sanselor de integrare a  absolventilor pe piata muncii.
Monika BACIU