Guvernul condus de Florin Cîțu a fost învestit în funcție, iar din programul de guvernare (PNL-USR-PLUS-UDMR) se desprinde și o frază legată de Complexul Energetic Hunedoara.
De fapt, este vorba de divizarea societății, divizare de care se vorbea că ar trebui să aibă loc încă din luna septembrie a anului 2020. Asigurarea securității energetice este obiectivul esențial al noii politici energetice, în acord cu contextul european al unei viitoare piețe integrate, potrivit Programului de guvernare.
În ceea ce privește Complexul Energetic Hunedoara se are în vedere aplicarea OUG 60/2019 în așa fel încat din CEH se vor desprinde 2 companii, una care sa cuprinda Termocentrala de la Paroseni si minele de huila, iar cea de-a doua va avea Termocentrala de la Mintia ce va fi data in gestiunea adminstratiei locale. In ambele companii se vor face investitii de reducere a emisiilor de CO2 prin introducerea de tehnologii noi cu respectarea standardelor de mediu.
În plus, la CEH se are în vedere realizarea de către Romgaz a unei capacități energetice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze naturale, la Sucursala Electrocentrale Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara SA.
Cosmin BACIU