În culori vibrante, așa cum au dorit organizatorii, cei de la Valea Jiului Vibrantă, la Petrila, pe peterele unei foste clădiri din perimetrul minei Petrila, este acum o pictură ce reprezintă, Planeta Petrila. Un glob uriaș, un miner și multe elemente din viața actuală sunt curpinse în muralul artistului Obie.
La Petroșani, la Aninoasa și acum la Petrila, Valea Jiului vibrează în culori. În estul Văii Jiului, acolo unde Ion Barbu a fost primul care a dat culoare unor pereți terni, a renăscut, stilizat, Planeta Petrila, în concepția artistuilui Obie Platon, primul din România care a desenat vreodată pe un perete, un astfel de mural.
Iar Ion Barbu s-a arătat optimist că locul a prins culoare.
„Mă bucur că Petrila
și-a revenit. Păi cel puțin în partea asta georgrafică, în perimetrul acesta. Ce avem noi aici pare să fie un foarte bun înceăput. Din câte am văzut și citit, se pare că ar fi un omagiu adus Planetei Petrila, ceea ce bate foarte bine, adică vorbele cu fapta și eu mă bucur că chiar s-a început cu acest omagiu adus Planetei Petrila”, a spus Ion Barbu, artist plastic, fondator al Planetei Petrila.
Artistul Obie s-a
inspirat din ceea ce i-a fost la îndemână în vechiul cartier mineresc și a creat un nou fel de planetă la Petrila, una ce poate fi admirată de acum în
incinta minei, grație celor de la Valea Jiului Vibrantă, care au gândit întreg proiectul din Valea Jiului, ce a atrat tinerii în acest gen de idei, cu muzică și culoare.
„În jurul picturii am desfășurat și diverse activități în aer liber, pentru comunitatea locală. Este vorba despre Robotics Valey, care se desfășoară în fiecare an, plimbări cu ciclodrezina, cu velocipedul, diverse ateliere și jocuri pentru copii,
iar această pictură a fost pusă în valoare de doi tineri din Valea Jiului, printr-o proiecție
animată, care s-a desfășurat în cadrului unui party
denumit Electro-mina, lângă pictură de aici”,
a adăugat și Adina
Vințan, Valea Jiului Vibrantă.
Sunt trei astfel de
picturi noi în Valea Jiului, iar artiștii sunt gata să revină pentru noi proiecte.
Diana Mitrache