U n gospodar din zona Baru Mare a rămas fără hrana destinată animalelor, iar mai multe hectare de tern și culturi i-au fost pârjolite în urma unui incendiu de vegetație. Cel care a pus focul, în martie anul trecut, n-a fost prins.
”Organele de poliție din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Baru, sesizate de către numitul, au constatat că, în data de 23.03.2022, în jurul orelor 18.30, persoana vătămată a observat din curtea casei sale că a început un incendiu de vegetaţie, astfel că s-a deplasat în acel loc, ocazie cu care a constatat că a ars vegetaţia uscată de pe terenuri, apelând numărul unic de urgenţă 112. În scurt timp la faţa locului au ajuns pompierii care au acţionat pentru stingerea incendiului, însă până la stingerea lui a ars vegetaţia uscată de pe circa 80% din suprafaţa terenurilor deţinute de
persoana vătămată, o claie de fân şi gardul care împrejmuia terenul. (…)Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă reiese că (…)sursa de aprindere o reprezintă foc în aer liber iar incendiul s-a propagat din cauza vegetaţiei uscate şi a vântului puternic. La data de 28.03.2022 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă, prev. şi ped. de art. 255 alin. (1) Cod penal, însă cu toate că au fost efectuate cercetări nu au fost identificaţi autorii faptei”, se arată în dosar. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg a apreciat că ar exista o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal și a cerut renunţarea la urmărirea penală pentru infracţiunea de distrugere din culpă, soluție confirmată și de instanță.