Petrosaniul vãduvit de sefii de la judet / Municipiul primeste mai putini bani si decât Aninoasa

Consiliul Judetean Hunedoara împarte sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2018 si estimãrile pe anii 2019 – 2021.  Municipiul Petrosani primeste cele mai mici fonduri din Valea Jiului. Mai putin si decât Aninoasa. În schimb, orasul Uricani este privilegiat. Se aflã pe primul loc în ceea ce priveste repartizarea fondurilor, la nivelul întregului judet.
Potrivit documentelor Consiliului Judetean Hunedoara, municipiul Petrosani primeste 300.000 de lei! Municipiile Vulcan si Lupeni vor beneficia de câte 450 de mii de lei fiecare. Celor sapte municipii din judet le este repartizatã suma de 2,400 mii lei.
Orasele primesc mai multi bani. Suma totalã repartizatã oraselor este de 2.550 mii lei. În topul clasamentului se aflã orasul Uricani. Localitãtii îi este repartizatã suma de 800.000 de lei! Orasul Aninoasa primeste la repartizare 350 mii lei, cu 50 de mii de lei mai mult decât municipiul Petrosani. Orasul Petrila primeste tot 350.000 lei.
Este vorba de „repartizarea sumelor alocate din cota de 17,25% din cotele defalcate din impozitul pe venit în sumã de 11.650,00 mii lei, reprezentând fond la dispozitia consiliului judetean pentru anul 2018, calculat prin înmultirea numãrului de locuitori ai judetului cu suma de 25 lei, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de capital, în ordinea cronologicã a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare localã”, aratã documentul CJH.
Petrosaniul vãduvit si la cotele defalcate din TVA
Municipiul Petrosani este vãduvit si la împãrteala privind cotele defalcate din TVA. În ceea ce priveste „repartizarea pe unitãti administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adãugatã si din cota de 18.5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/au de capital, în ordinea cronologicã a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare localã, pe anul 2019” situatia este la fel de dezechilibratã. Municipalitatea de la Petrosani primeste 781 mii lei, din care 467 mii lei “sume defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de capital, în ordinea cronologicã a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare” si 314 mii lei cu titlu de „sume din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de de capital, în ordinea cronologicã a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare”. Municipiile Lupeni si Vulcan primesc la repartizare câte 1,301.00 mii lei fiecare.
În ceea ce priveste orasele, orasul Uricani primeste, din nou, cei mai multi bani. 1,951.00 mii lei, din care 1,167.00 mii lei cu titlul de “sume defalcate din TVA pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de capital, în ordinea cronologicã a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare” si 784.00 mii lei  cu titlul de „sume din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de de capital, în ordinea cronologicã a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare”. Aninoasa primeste 1,040.00 mii lei, în timp ce Petrila primeste 1,170.00 mii lei.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Petrosaniul vãduvit de sefii de la judet / Municipiul primeste mai putini bani si decât Aninoasa

 • 25 ianuarie 2018 la 20:34
  Permalink

  Deva , nu a votat niciodata cu PSD dar primeste bani multi pe toata linia , Consiliul Judetean Hunedoara PSD ( Laurentiu Nistor , seful din umbra al CJH ) isi bate joc de valea jiului , gasesc …. motive de amanare pentru modernizarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , ….

 • 25 ianuarie 2018 la 20:51
  Permalink

  CJH cu PSD continua si anul acesta sasi bata joc de valea jiului

 • 26 ianuarie 2018 la 19:46
  Permalink

  Isi bat joc pentru ca „pulimea” i-i tot voteaza.

Comentariile sunt închise.