D eșeurile electrice vor fi colectate la Petroșani, la finele acestei săptămâni. Vineri este Ziua Mondială a Mediului și atsfel, locuitorii din acest municipiu sunt îndemnați să sărbătoarească ideea unui mediu mai curat.
Alege să trăiești într-un mediu sănătos și curat și participă activ la campania de colectare a deșeurilor electrice (DEEE)! Acesta este îndemnul celor care organizează campania la Petroșani, în ziua de vineri – 2 iunie. De ce? Pentru că doar împreună putem să avem o comunitate curată.
Vor fi colectate toate deșeurile ce intră în categoria celor electrice și electronice, cum sunt: orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice care trebuie reciclate.
Practic se vor colecta și recicla aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii. Serviciul se adresează atât gospodăriilor individuale, cât și instituțiilor și firmelor private. Pentru firme / instituții va fi pusă la dispoziție documentația necesară casării / scoaterii din gestiune și raportării către autoritatea națională responsabilă de protecția mediului.
Cum puteți preda deșeurile electrice?
Apelând 0755 406 406 pentru ridicarea de la domiciliu, ori completând formularul online: roecollect.ro/contact/ – disponibil non stop.
Ziua Mondială a Mediului este o zi marcată în calendar pe data de 5 iunie, în fiecare an și organizațiile de mediu fac acum un apel la conștientizarea importanței respectării mediului înconjurător, dar și de a lua măsurile necesare pentru a-l proteja.
Diana Mitrache