Petroșani: Deschiderea anului școlar sub semnul restricțiilor

P andemia nu mai permite deschiderea noului an școlar în Parcul Carol Schreter, iar școlile își vor primi elevii în cadrul unor ceremonii mult mai restrânse. Școlile sunt pregătite, chiar și pentru eventualitatea lucrului on-line.

Directorii școlilor din Petroșani sunt pregătiți pentru nou an școlar. Igienizarea s-a făcut, au materiale sdanitare de protecție, dar deschiderea oficială nu va avea loc, așa ca în ultimii ani, în parcul central. Mai mult, fiecare profesor ia în calcul inclusiv varianta on-line.
„În cazul în care intrăm on-line toți elevii noștri au dispozitive de pe care să intre, deci nu avem nicio problemă. Proiectul POCU, pe care l-am depus la Ministerul Fondurilor Europene, urmează să fie evaluat și vom primi și de acolo dispozitive”, a spus Monteola Gherlan, director Școala nr 7 Petroșani.
„Sunt pregătiți, că și anul trecut am funcționat on-line. Avem dispozitive obținute prin proiecte și de la inspectorat. Noi sperăm că nu vom ajunge repede în acest scenariu”, a adăugat și Ramona Stănescu, director Colegiul Național Carmen Sylva Petroșani. „Suntem pregătiți și chiar de anul trecut avem echipamente. Copiii au tablete. Am primit foarte multe laptopuri pe proiectul ROSE, și tocmai ne-au sosit 10 table interactive, ce le vom folosi și la lecțiile on-line. Deci, eu zic că facem față școlii și on-line”, a conchis și Mihaela Marița, director Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petroșani. Pentru început, toate școlile deschid anul în curtea unității de învățămînt, iar ceremoniie vor fi scurtate mai ales pentru cei din anii mai mari. Vor rămâne mai mult în curtea școlii bobocii, care vor fi primiți în clasele lor, unde, desigur, toată lumea va purta măști de protecție și se va dezinfecta la intrare.
Diana Mitrache