D acă aveți deșeuri electrice, aparate stricate, ori piese electronice pe care nu le mai folosiți, la finele acestei săptămâni, puteți scăpa de ele. În Petroșani are loc o campanie de colectare care se adresează gospodăriilor particulare, dar și firmelor din municipiu.

E timpul să reciclăm deșeurile și aparatele din casă, care nu mai funcționează. Acestea pot astfel să nu ne mai ocupe spațiul în locuință, ori la sediul firmei.
Campania are loc vineri, 3 noiembrie, la Petroșani, iar cei care colectează deșeurile spun că în această categorie intră: orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, deșeuri de echipamente electrice
și electrocasnice. Practic, sunt colectate la Petroșani
și reciclate aproape toate aparatele ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii.
Serviciul se adresează atât gospodăriilor
individuale, cât și instituțiilor și firmelor private.
Pentru firme ori instituții, oragnizatorii campaniei pun la dispoziție întreaga documentație necesară casării, respectiv scoaterii din gestiune. Sunt acte necesare raportării către autoritatea națională responsabilă de protecția mediului.
Puteți chiar programa preluarea deșeurilor
electrice, apelând numărul de telefon 0755 406 406, pentru ridicarea de la domiciliu, ori de la sediul firmei sau completând formularul online la adresa: roecollect.ro/contact/ – disponibil 24h/7zile.
Diana Mitrache