Muzeul Momârlanului din Petrila se apropie cu pași rapizi de finalizare, iar primarul Vasile Jurca este plin de optimism în ceea ce privește termenul de finalizare a proiectului. Lucrările de construcție sunt într-un stadiu avansat, cu 99% din acestea
finalizate, iar atenția se îndreaptă acum către partea exterioară a muzeului și iluminatul ornamental.
Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, este optimist și spune că obiectivul de investiții poate fi dat în folosință în apripierea lunii iunie.
”La Muzeul Momârlanului lucrările sunt realizate în proporție de 90-95%, cel puțin partea de construcție este finalizată în proporție de 99%. Acum se lucrează la amenajarea terenului, la panourile informative și la iluminatul ornamental. Undeva în luna iunie sau mai repede, obiectivul de investiții poate fi dat în folosință. în acest moment chiar dacă au rămas sume mai mici, noi am etapizat acel proiect iar în acest moment nici nu a fost finalizat ghidul de finanțare pentru acea parte de etapizare. În momentul în care va fi finanțat ghidul vom continua cu restul de execuție”, a declarat Vasile Jurca primarul orașului Petrila.
Autoritățile locale anticipează că Muzeul Momârlanului ar putea fi deschis publicului în luna iunie sau chiar mai devreme, dacă totul merge conform planului.
Primarul Jurca subliniază că, deși mai sunt de achitat sume mai mici, proiectul a fost etapizat pentru a asigura progresul continuu. Finanțarea pentru ultima parte a proiectului va fi stabilită odată ce va fi finalizat ghidul de finanțare.
În timp ce lucrările se apropie de final, comunitatea din Petrila așteaptă cu nerăbdare deschiderea acestui muzeu, care promite să aducă o nouă sursă de cultură și educație în regiune.
Monika BACIU