Mai multi suspecti din localitatea Petrila au fost ridicati joi, de ofiterii BCCO Alba, în cadrul unei actiuni coordonatã de DIICOT. Acestia se ocupau cu distributia de etnobotanice produse într-un laborator clandestin din Cluj.

Actiunea ofiterilor BBCO Alba s-a derulat concomitent în judetele Hunedoara, Cluj si Sãlaj, au fost fãcute 11 perchezitii domiciliare fiind vizati membrii unei retele care se ocupau cu producerea si comercializarea de etnobotanice.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, suspectii aveau în Cluj un laborator clandestin de producere iar 2_1etnobotanicele ajungeau de acolo în localitatea Petrila din judetul Hunedoara de unde erau distribuite mai departe în alte orase ale tãrii. Drogurile erau plasate în cluburi si baruri, iar la perchezitiile domiciliare fãcute ieri-joi de cãtre ofiterii BCCO Alba Iulia, au fost gãsite si ridicate de la suspecti circa 20 de kilograme de substante etnobotanice.

Totodatã, 16 persoane suspecte au fost duse la DIICOT pentru cercetãri dintre care 7 sunt din Petrila, Valea Jiului. Potrivit sefului Politiei Petrila, actiunea a fost derulatã de cãtre ofiterii BCCO si DIICOT, iar subordonatii sãi au oferit sprijin anchetatorilor. „Au fost cei de la Crima Organizatã, dimineatã la ora 6, si au fãcut mai multe perchezitii. S-a derulat totul foarte repede si noi i-am ajutat doar din punct de vedere logistic si cu personal. Au luat pentru audieri mai multe persoane, altceva nu vã pot spune pentru cã nu cunosc amãnunte”, a declarat comisarul Ovidiu Zaharie, seful Politiei Petrila.

Maximilian Gânju