Petre Nica pleaca la minister pentru lamuriri

Protestul minerilor s-a incheiat joi la pranz, cand a iesit din mina si Vasile Paduraru. Liderul minerilor de la mina Lonea si-a dat miercuri dimineata demisia din functia de vicepresedinte al Sindicatului Muntele si a plecat la mina, unde a declansat greva foamei. Acesta a renuntat la protest pe parcursul zilei de joi si saptamana viitoare ortacii vor ajunge la Bucuresti pentru a finaliza discutiile la Ministerul Energiei.
Vasile Paduraru a fost singurul ortac care a mai protestat timp de o noapte si o zi, dupa ce toti au incetat greva si au iesit de sub pamant. Activitatea la toate unitatile miniere s-a reluat de miercuri, dar Vasile Paduraru a ramas sub pamant in mina Lonea, la putul 12, decis sa nu mai manance nimic. Le-a spus celor din familie si ortacilor lui ca nu vrea sa renunte pana ce nu va veni la el ministrul Victor Grigorescu.
Protestul sau extrem a venit la 3 zile de cand Paduraru a stat fara sa iasa din mina Lonea si dupa ce luni a iesit din spital pe semnatura, din cauza ca i s-a facut rau si a acuzat un puseu de tensiune, iar echiapjul de la ambulanta l-a tratat la urgenta spitalului de la Petrosani.
Luni, Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele si Marin Condescu vor fi primiti de ministrul Energiei, Victor Grigorescu, unde vor sa ceara un pachet de masuri sociale, pentru minerii care vor fi disponibilizati. Nica a precizat ca le cere celor de la minister ca, pana in 31 martie, fie sa isi asume responsabilitatea, daca inchid minele din Valea Jiului, fie sa vina cu masuri concrete.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Petre Nica pleaca la minister pentru lamuriri

  • 25 februarie 2016 la 21:56
    Permalink

    cine plateste pierderile ,consumul de energie ,cursele facute pe putul materiale jiet ,transportul si multe alte cheltuieli ,din perioada grevei ,facuta SI ORGANIZATA DE vasile paduraru ? IN PERIOADA DE GREVA A FOMEI DE LA PUTUL ORB 12 CONDUCEREA MINEI AU AVUT IN ZONA 3 PERSOANE PT A ACORDA SPRIJIN MEDICAL LA NEVOI ,CINE II PLATESTE SI CUM PE ACESTI OAMENI?

Comentariile sunt închise.